۲۸ مرداد ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6734954
T T
۰ نفر
170 طرح عمرانی بخش عشایر در هفته دولت به بهره برداری می رسد # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/05/83 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.عشایر. رییس سازمان امور عشایری ایران از بهره برداری از 170 طرح عمرانی بخش عشایر در هفته دولت سال جاری خبر داد. "علی اکبری" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، هزینه اجرای این طرحها را 30 میلیارد ریال عنوان کرد. به گفته وی، 10 هزار خانوار عشایری در مناطق مختلف کشور از مزایای این طرحها برخوردار می شوند. وی، تامین نیازهای اقتصادی از جمله آب و علوفه مورد نیاز دامها، ایجاد پلهای ارتباطی، جایگاههای سوخت رسانی و انبارهای ذخیره سازی علوفه، تسطیح اراضی در مناطق اسکان، فعالیتهای آموزشی و تدریجی و تامین آب شرب عشایر را از ویژگیهای این طرحها برشمرد. وی، میزان طرحهای اجرا شده در مناطق عشایری کشور در سال گذشته را هزار طرح و هزار و 500 زیر پروژه اعلام کرد. اکبری گفت: برای اجرای این طرحها در سال گذشته، بیش از 210 میلیارد ریال از محل منابع عمومی هزینه شده است. وی تصریح کرد: سازمان امور عشایری در سالهای اخیر تلاش کرده است قالب فعالیتهای خود را با جهت گیری به سمت افزایش درآمد خانوارها و ایجاد اشتغال شکل دهد. وی اظهار داشت: این سازمان در سال جاری ضمن پیگیری فعالیتهای نیمه تمام، صندوق سرمایه گذاری حمایت ازفعالیتهای کشاورزی در بخش عشایری را راه اندازی می کند. وی افزود: این صندوق فعالیت خود را از شهریور ماه امسال با هفت میلیارد و 350 میلیون ریال سرمایه به عنوان بنگاه اقتصادی برای تامین نیازهای تسهیلاتی جامعه عشایری و حمایت از فعالیتهای تولیدی آنها آغاز می کند. وی با بیان آنکه 51 درصد از سرمایه این صندوق توسط اتحادیه ها و شرکتهای تعاونی عشایری تامین خواهد شد، گفت: 20 اتحادیه و 200 شرکت تعاونی عشایری هم اکنون در بیش از هزار و 700 فروشگاه ثابت و سیار، توزیع خدمات، تامین نهاده ها و تهیه و توزیع مایحتاج خانوارهای عشایری را در نزدیکترین مناطق استقرار آنها برعهده دارند. به گفته اکبری، این مجموعه در سال گذشته حدود 200 هزار تن آرد، 120 هزار تن اقلام مصرفی و جیره بندی شده و بیش از 300 هزار تن نهاده های دامی نظیر جو، سبوس و کنسانتره را تهیه و در اختیار حدود 200 هزار خانوار عشایری قرار داده است. وی در خصوص وضعیت جامعه عشایری ایران در برنامه سوم توسعه کشور اظهار داشت: در طول این برنامه فقط 30 درصد از برنامه های پیش بینی شده برای این بخش تحقق یافته است. وی، محدودیتهای فراوان و تامین نشدن الزامات را دلیل محقق نشدن کامل اهداف برنامه سوم در بخش عشایر به ویژه درخصوص موضوع اسکان آنان دانست و ابراز امیدواری کرد: این روند در برنامه چهارم اصلاح شود. رییس سازمان امور عشایری کشور افزود: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته در 5/1 سال گذشته، مفاد مورد نیاز جامعه عشایری در قانون برنامه چهارم توسعه کشور مورد تایید قرار گرفته است. وی، ارایه خدمات به عشایر و نگاه فرابخشی به این جامعه را از ویژگیهای برنامه چهارم توسعه کشور خواند و گفت: ماده 20 برنامه چهارم، سازمان امور عشایری را به اسکان بیش از 50 درصد خانوارهای عشایری در طول این برنامه مکلف کرده است. وی، اسکان عشایر را از موضوعهای اساسی و دغدغه فکری سازمان امور عشایر یاد کرد و دسترسی به اهداف اسکان را نیازمند همکاری تمام دستگاهها دانست.
وی، با اشاره به تمایل 70 درصد از خانوارهای عشایری به اسکان، اعتبار مورد نیاز برای اسکان هر خانوار عشایری را 250 میلیون ریال در سال نخست برنامه چهارم توسعه کشور عنوان کرد. رییس سازمان امور عشایر در خصوص بودجه اختصاصی این سازمان در سالجاری، اظهار داشت: باتوجه به توزیع منابع این بخش در شورای برنامه ریزی استانها، امیدواریم منابع مورد نیاز برای طرحهای عمرانی و فعالیتهای اجرایی عشایر در سال جاری با 20 درصد افزایش نسبت به پارسال به 251 میلیارد ریال برسد.
وی از تشکیل مجمع ملی معتمدان ایلهای عشایری در شهریور ماه امسال خبر داد و افزود: در این مجمع از دانش و توانایی 100 نفر از معتمدان ایلها برای شناسایی و ارایه راه حل مشکلات عشایری و انعکاس آن به مراجع تصمیم گیری استفاده خواهد شد. وی با اشاره به وجود 23 میلیون راس دام مولد و مادر در مناطق عشایری، از آن به عنوان سرمایه ژنتیکی کشور یاد کرد و گفت: سالانه 25 درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور توسط خانوارهای عشایری تولید می شود. وی، 500 هزار تن فرآورده های لبنی، 230 هزار مورد صنایع دستی و 20 هزار تن پشم و کرک را از جمله تولیدهای سالانه عشایر ایران نام برد. اقتصام ـ م.ف / 1558 / 1
۰ نفر