۲۵ خرداد ۱۳۸۳،‏ ۰:۰۱
کد خبر: 6726030
۰ نفر
سرانه مصرف سالانه آبزیان در خراسان یک کیلوگرم است # مشهد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/03/83 مسوول صنایع شیلاتی اداره کل شیلات خراسان گفت: سرانه مصرف آبزیان در این استان یک کیلوگرم در سال است. محمود طلوع روز دوشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این در حالی است که سرانه کشوری مصرف آبزیان پنج کیلوگرم و استاندار جهانی آن 16 کیلوگرم در سال است. وی افزود: طی سالهای اخیر سیاست شیلات در ایران توسعه آبزی پروری و سرمایه گذاری در این حوزه بوده لذا توجه چندانی به مصرف آبزیان نشده است. او گفت: گرچه مردم خراسان استقبال چندانی از آبزیان نمی کنند ولی اخیرا اقداماتی در جهت آبزی مصرفی صورت گرفته است. وی نبود دسترسی عامه مردم به آبزیان با کیفیت و قیمت مناسب و ناآشنایی آنها با فواید و ارزش غذایی و دارویی ماهی را از دلایل سرانه پایین مصرف در این خراسان عنوان کرد. او گفت: به دلیل اینکه ماهی دارای بوی خاص، تیغ، استخوان ریزه و فلس است برخی خانمهای خانه دار از خرید، مصرف و طبخ آن امتناع می ورزند. وی افزود: این در حالی است که در کشور چین علاوه بر مصرف غذایی از آبزیان 60 مدل شیرینی و در روسیه انواع ترشی تهیه می شود. او گفت: در حالی که ماهی در دنیا به 30 روش طبخ می شود در ایران تنها از طریق سرخ کردن مصرف می شود که روشی نامطلوب است. وی افزود: به دلیل اینکه بسیاری از مردم علاقه ای به پاک کردن ماهی ندارند تولید فرآورده های جدید بدون پوست و استخوان و با چاشنی های جدید نقش موثری در جذب ذائقه های مختلف دارد. رییس اداره صنایع شیلاتی اداره کل شیلات خراسان گفت: تولید انواع کنسرو ماهی و فرآورده های خمیری مانند سوسیس ماهی، برگرماهی و کالباس آن نیز در افزایش استقبال مردم از آبزیان موثر است. 2717/660 تمام

سرخط اخبار اقتصاد