یک کارشناس: تاخیر در برداشت گردو سبب کیفیت نامطلوب مغز آن می شود # تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 02/02/83 داخلی.اقتصادی.مغز گردو. کارشناس ارشد باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: تاخیر در برداشت گردو سبب می شود که قسمت با ارزش میوه گردو یعنی مغز آن تیره رنک شده و کیفیت آن نامطلوب شود. "مجید الماسی" روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، مرکز استان تهران افزود: برای حفظ کیفیت، رنک و ارزش مغز گردو باید برداشت آن بموقع صورت گیرد. وی تصریح کرد: قبل از آغاز برداشت گردو باید هم مغز خوراکی و هم پوسته سبز گردو به نحو رضایت بخشی رسیده باشد. وی، علامت قابل مشاهده هنگام رسیدن مغز گردو و آماده شدن آن برای برداشت را جدا شدن لایه ها در دو نیمه مغز و خشک شدن پوست داخلی ذکر کرد. الماسی خاطر نشان کرد: مغز گردو در آب و هوای گرم خیلی، سریعتر از آب و هوای سرد می رسد بنابراین در این گونه شرایط که میزان رطوبت نسبی هوا پایین و درجه حرارت روز و شب بالا است مغز گردو سریعتر رشد می کند. وی گفت: با توجه به اندک بودن ریزش های جوی در سال های اخیر که باعث کاهش رطوبت نسبی هواشده و تبخیر و تعرق درختان که بااندک حرارتی افزایش می یابد توصیه می شود که گردو کاران نسبت به برداشت محصول گردو دقت بیشتری کنند. این کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: تلقیح گل ها و تشکیل میوه های گردو در فصل بهار باید به صورت یکباره انجام نشود و به تبعیت از آن برداشت محصول هم یکباره انجام گیرد تا صدمه زیادی به درخت وارد می شود.
وی افزود: بهنگام ریختن میوه هایی که دربهار هنوز نرسیده اند باید مراقب بود که شدت نیزه زدن درخت، به جوانه های باردهنده سال آینده صدمه وارد نکندچرا که این امر باعث کاهش محصول این درختان می شود. ف.ک/571م ا/07

سرخط اخبار اقتصاد