۳۰ مرداد ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6688559
T T
۰ نفر
کارشناسان: رفع مشکلات پرورش میگو، زمینه ساز تحول اقتصادی هرمزگان است # بندرعباس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 30/05/84 داخلی.اقتصادی.شیلات. کارشناسان و دست اندرکاران شیلات در هرمزگان می گویند: باتوجه به توانمندی این استان در زمینه پرورش میگو و با درنظر گرفتن وسعت مزارع پرورش میگوی هرمزگان، درصورت رفع برخی کمبودهاو مشکلات،پرورش میگو تحول مثبتی در اقتصاد این استان ایجاد خواهد کرد. به گفته دست اندرکاران شیلات، وسعت مزارع پرورش میگوی این استان یک هزار و 115 هکتار در قالب 113 واحد می باشد که لازم است که دراین زمینه سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد زیرا هم اکنون حدود 80 درصد از مزارع میگوی این استان در شهرستان میناب و 20 درصد دیگر در بندرلنگه واقع شده است. توسعه زیرساخت ها شامل ایجاد جاده های بین مزارع و جاده های دسترسی، تامین برق برای هوادهی و روشنایی مزارع میگو، استفاده از خوراک های استاندارد و تداوم یافتن فعالیت های تکثیر وپرورش میگو ازمهمترین نیازهای تولیدکنندگان میگو در این استان می باشد. به گفته این افراد، استفاده از فن آوری روز دنیا، پرداخت تسهیلات بلند مدت با سود کم، بیمه مزارع پرورش ماهی توسط دولت و بکارگیری نیروهای متخصص کمک بزرگی برای ایجاد مزرعه های پرورش و تولیدمیگو در این استان و حاشیه آبهای خلیج فارس و دریای عمان خواهد بود. مدیر شیلات میناب، مساحت مزارع میگوی پرورشی این شهرستان شامل دو سایت "تیاب شمالی و جنوبی" را دوهزار و750 هکتار ذکر کرد و افزود:از این میزان فقط 70 مزرعه 10 تا 50 هکتاری یعنی نزدیک به یک هزار هکتار آن، فعال است.
خلیفه لیراوی افزود: با مساعد شدن شرایط لازم از جمله افزایش قیمت جهانی میگو، کاهش هزینه های تولید و بالا رفتن نقدینگی تولیدکنندگان ، سطح زیرکشت فعال مزارع میگو در این منطقه در حال افزایش به یک هزار و 500 هکتار است.
یکی از تولیدکنندگان میگو دراستان هرمزگان، گفت:70 درصد از هزینه تولید میگو را خوراک آن تشکیل می دهد که متاسفانه به علت مرغوب نبودن خوراک های تولید داخل، بایستی برای تولیدمیگوی صادراتی از خوراک های خارجی استاندارد شده استفاده کرد. احمد مینابی افزود: مرغوب نبودن خوراک تولید داخل منجر به ترکیب کردن مواد خوراکی استاندارد و غیراستاندارد شده است که به آن "دست ساز" گفته می شود.
وی اظهار داشت: ازآنجایی که خوراک، اثر مستقیمی روی وزن و اندازه میگوی تولید شده دارد و بازارهای جهانی نیز خواستار میگوهای درشت با وزن بالا هستند، استفاده از برخی خوراک های تولید داخل و یا دست ساز موجب می شود که به استانداردهای لازم دست نیابیم و بازارهای صادراتی زیادی را در رقابت با رقبای خارجی از دست بدهیم. مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: در مرحله اول، حدود 50 هزار هکتار زمین برای ایجاد مزارع پرورش میگو در این استان شناسایی شد که در چهار هزار و 600 هکتار آن زیرساختها آماده شده و 10 هزار هکتار نیز در دست مطالعه است. مهندس موسی بدیعی افزود: پرورش میگو طی سالهای اول برنامه سوم در هرمزگان در حد صفر بود اما در سال 82 به یک هزار و 712 تن و در سال 83 به دو هزار و 50 تن افزایش یافت. وی اظهار داشت: تولید لارو میگو (بچه میگو) نیز از چهار میلیون قطعه در سال 74 به 440 میلیون قطعه در سال 83 رسید و میتوان امیدوار بود که با سرمایه گذاری به موقع و برنامه ریزی شده به تولید 10 هزار تن میگوی صادراتی تا پایان برنامه چهارم توسعه و پس از آن، دست یافت. به گفته مدیرکل شیلات هرمزگان، کارشناسان این مرکز در مزارع تکثیر میگوی این استان از هر عدد میگوی مولد که از دریا صید می شود، 52 هزار لارو میگو بدست می آورند که این رقم، تحسین برانگیز است. مهندس بدیعی تعداد مراکز تکثیر میگو در این استان را 13 مرکز با تولید یک میلیارد لارو اعلام کرد. وی افزود: سال گذشته هفت هزار و 90 قطعه میگوی مولد در آبهای این استان صید شد که نسبت به سال ماقبل آن، 90 درصد رشد داشته است. وی درادامه با اشاره به شیوع بیماری "لکه سفید" میگو در استانهای بوشهر و چوئبده آبادان، از هرمزگان بعنوان نقطه امید کشور برای توسعه این صنعت نام برد. مدیرکل شیلات هرمزگان اظهارداشت: طی چندسال اخیر زیرساخت های مناسبی شامل فعال کردن کارگاههای تکثیر میگو، تولید غذای آن، برقرسانی و احداث جاده دسترسی به مزارع پرورش میگو در استان هرمزگان ایجاد شده است و در صورت ادامه این روند، چشم انداز روشنی پیش روی پرورش دهندگان میگو قرار دارد. به گفته وی، ایجاد این زیرساخت ها موجب افزایش تولید میگو و صادرات آن شده است که در این زمینه میتوان به صادرات بیش از هفت میلیون دلار میگو به کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال گذشته اشاره کرد که با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده، این رقم تا پایان امسال به حدود 10 میلیون دلار قابل افزایش خواهد بود. مهندس بدیعی همچنین گفت: دستیابی به شاخص های تولید وارتقای آن در مقایسه با سال های گذشته و راهیابی به موقع میگوی پرورشی این استان به بازارهای جهانی، از جمله اهداف شیلات بود که با برنامه ریزیهای صورت گرفته محقق شده است. موسی بدیعی ابرازامیدواری کرد که باحمایت استاندارهرمزگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان این استان بتوانند تا پایان برنامه چهارم توسعه، صادرات میگو از این خطه به خارج از کشور را به چند برابر میزان فعلی افزایش دهند. استاندار هرمزگان نیز در نشستی با مسوولان و دست اندرکاران صنعت پرورش میگوی این استان، با تاکید بر اهمیت فعالیت های تکثیر، پرورش و صادرات این محصول، حمایت دولت را از تداوم فعالیت های این بخش و همچنین رفع مشکلات این صنعت ارزآور بیان کرد. سیدابراهیم درازگیسو از مسوولان شیلات کشور خواست با بکارگیری فن آوری های جدید، زمینه لازم را برای تولیدغذای موردنیاز مزارع پرورش میگو فراهم کند.
وی افزود: مسوولان این استان آماده هرگونه همکاری و مساعدت در این زمینه هستند. 512/ 667
۰ نفر