۳۱ شهریور ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 6648577
T T
۰ نفر
بهره برداری ازخط تولید تراکتورسازی ایران درتاجیکستان آغازشد # دوشنبه، خبرگزاری جمهوری اسلامی 31/6/85 خارجی.اقتصادی.تراکتورسازی. بهره برداری از خط تولید تراکتوری سازی ایران با نام "تاجیران" روز جمعه طی مراسمی با حضور وزیر صنایع تاجیکستان درشهر دوشنبه پایتخت این کشور آغازشد. این واحد صنعتی با مشارکت 49 درصدی شرکت همای تاجیکستان و 51 درصدی شرکت تراکتورسازی ایران با اعتباری بالغ بر چهار میلیون دلار راه اندازی شده است. درمراسم بهره برداری از این واحد صنعتی مشترک، "زید سعیداف" وزیر صنایع تاجیکستان گفت: هدف از تاسیس کارخانه مشترک تاجیکستان ایران تامین نیازبازار تاجیکستان به ماشین های کشاورزی و همچنین صادرات تراکتور به دیگر کشورهای منطقه است. وی افزود: اساس اقتصاد تاجیکستان را بیشتر بخش کشاورزی تشکیل می دهد و استفاده از ماشین های کشاورزی به رشد تولیدات زراعی این کشورکمک خواهدکرد.
به اعتقاد وزیر صنایع تاجیکستان، تراکتورهای ساخت ایران ازکیفیت و توان بالایی برخوردارند و مونتاژ و تولید آن در تاجیکستان دسترسی واحدهای کشاورزی تاجیک را به این تراکتورها آسان می کند. وی ابراز امیدواری کرد که تراکتورهای این کارخانه در آینده با تامین نیاز بازار داخلی به سایر کشورهای منطقه به ویژه افغانستان و قرقیزستان نیز صادرشود. زید سعیداف افزود: تراکتورهای کارخانه تاجیران، از فراوردهای کارخانه های بلاروس و ازبکستان ارزان تر تمام می شود. "محسن خادم عرب باقی" مدیرعامل کارخانه تراکتورسازی ایران نیز گفت: دراین واحد تولیدی درزمان حاضر سالانه 500 تراکتور مونتاژ و تولید خواهد شد. وی گفت: درصورت افزایش سرمایه درسال 2009، ظرفیت مونتاژ و تولید تراکتورهای ایرانی در تاجیکستان می تواند به دوهزاردستگاه درسال افزایش یابد. وی افزود: نوع تراکتورهایی که در خط تولید تراکتورسازی تاجیکستان تولید خواهد شد، تراکتورهای مدل 285، 399 و 930 است. "احمداجل لوئیان" سرپرست سفارت ایران درتاجیکستان نیز درمراسم بهره برداری از این طرح گفت: تاسیس کارخانه تراکتورسازی در تاجیکستان بخشی از برنامه همکاری دو کشوربرای افزایش و گسترش روابط اقتصادی دوکشور و انتقال صنعت ایران به تاجیکستان است. وی افزود: راه اندازی این کارخانه تاثیر زیادی دررشد و توسعه و صنعتی شدن بخش کشاورزی تاجیکستان خواهد داشت. کارخانه تراکتورسازی "تاجیران" درسفردو ماه پیش دکتر"محموداحمدی نژاد" به تاجیکستان نیز مورد بازدید وی وهیات همراه قرارگرفت و با حضور روسای جمهوری ایران و تاجیکستان از لوح یاد بود این واحد صنعتی پرده برداری شد.
خط تولید تراکتورسازی ایران قبل از این در ونزوئلا نیز راه اندازی شده است. درز مان حاضر تراکتورهای ساخت ایران به 50 کشور جهان صادرمی شود. آساق/305/1445/1514
۰ نفر