۱ تیر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6569240
T T
۰ نفر
اصناف، تشکل بزرگ اقتصادی کشور، نیازمند توجه و حمایت بیشتر (2 و آخر) ..................................................................
رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 01/04/87 داخلی.اقتصادی.اصناف.
رییس اداره اموراصناف سازمان بازرگانی گیلان هم در این باره گفت: اصناف در عرصه اقتصاد کشور و تنظیم بازار نقش مهم و موثری دارند و تاثیر دو میلیون واحد صنفی را در اقتصاد کشور نمی توان نادیده گرفت.
"علی حاتم جعفری" در گفت وگو با ایرنا افزود: واحدهای صنفی 5/17 درصد از تولید ناخالص داخلی در کشور را به خود اختصاص داده اند که باتوجه به اینکه آنان از هیچگونه بودجه دولتی استفاده نمی کنند این رقم قابل توجه است.
وی با اشاره به بالا بودن ظرفیت اصناف، گفت: بالفعل شدن این ظرفیت نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دارد.
"جعفری" افزود: بنگاه های کوچک و متوسط که بخش مهمی از اقتصاد ملی ایران را تشکیل می دهند، نقش مهمی در تقویت ارتباطات و توسعه صنعت ملی ایفا می کنند.
وی معتقد است اهمیت توزیع کمتر از تولید نیست و واحدهای صنفی به عنوان شبکه های وسیع توزیع در کشور واسط بین تولیدکننده و مصرف کننده هستند و فعالیت این واحدها باعث شکوفایی و جلوگیری از انباشت کالا و به نوعی افزایش تولید می شود.
رییس اداره امور اصناف سازمان بازرگانی گیلان تکثر واحدهای صنفی به نسبت به جمعیت را یکی از مشکلات موجود در این بخش عنوان و تصریح کرد: در زمان حاضر به طور متوسط به ازای 30 نفر یک واحد صنفی در کشور وجود دارد که این نسبت مناسبی نیست و باید با محدود کردن توسعه صنوف و اتخاذ تدابیر لازم این نسبت ها را تغییر داد.
"جعفری" یادآور شد: متناسب نبودن واحدهای صنفی به نسبت جمعیت آن و تکثر این واحدها، بروز تخلفاتی چون گرانفروشی، تقلب، کم فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، کم رنگ شدن اخلاق در جامعه اصناف و بازار، صدورچک های بلامحل و فروش اجناس ممنوعه و غیراستاندارد توسط برخی از واحدهای صنفی را درپی خواهد داشت.
به گفته وی، 85 هزار واحد صنفی در گیلان فعال است که از این تعداد 65 هزار واحد صنفی پروانه کسب معتبر دارند.
"جعفری" ادامه داد: در گیلان 350 اتحادیه صنفی وجود دارد که در قالب 16 مجمع امور صنفی سازماندهی شده اند و با توجه به جمعیت استان شش نفر از اعضا هیات رییسه مجامع امور صنفی با برگزاری انتخابات به عضویت شورای اصناف کشور پذیرفته می شوند.
وی فعالیت واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب در کشور را یکی دیگر از مهمترین مشکلات موجود در بخش اصناف اعلام کرد که باعث شده تا فعالیت سایر صنوف دارای پروانه دچار مشکل شود.
"جعفری" گفت: در همین راستا با برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد تا کلیه واحدهای فاقد پروانه کسب توسط اتحادیه های صنفی مشخص و از طریق مجموع امور صنفی به اداره اماکن نیروی انتظامی معرفی شوند تا با این واحدها برخورد لازم انجام شود.
وی از دیگر مشکلات اصناف به چگونگی تعیین مالیات واحدهای صنفی اشاره کرد که باید با توجه به درآمد آنها مشخص و اعمال شود.
"جعفری" اظهارداشت: گرچه در سالهای اخیر هماهنگی های خوبی در این زمینه به وجود آمده اما رسیدن به وضعیت مطلوب نیازمند همکاری و تعامل بیشتر سازمانهای مالیاتی با سازمان های صنفی و یا اصلاح نظام مالیاتی کشور است.
رییس اداره امور اصناف سازمان بازرگانی گیلان در خصوص پرداخت عوارض اصناف به شهرداریها هم گفت: مطالبه عوارض ساختمانی به جای عوارض شغلی برای مراجعه کنندگان متقاضیان پروانه کسب در برخی موارد، مشکلاتی را برای اصناف به وجود آورده است.
وی افزود: درهمین راستا با رایزنی هایی که با مسوولین مجامع صنفی استان و شهرداری انجام شده است به نظر می رسد در آینده این مشکلات کمتر شود.
وی ضمن اشاره به نبود شهرک صنفی برای انتقال صنوف آلاینده و مزاحم به عنوان دیگر مشکلات اصناف، ساماندهی واحدهای دارای فعالیت مشابه در قالب بورس کالایی که نقش مهمی در کاهش ترافیک و قیمت ها دارد را ضروری برشمرد.
"جعفری" در خصوص بیمه اصناف هم گفت: کلیه متصدیان واحدهای صنفی که تا پنجاه سال سن دارند، می توانند علاوه بر بیمه کردن کارگران شاغل در واحدهای صنفی، خودشان نیز از مزایای بیمه و بازنشستگی استفاده کنند.
وی در پایان از پرداخت یارانه به واحدهای صنفی تولیدی که از وام های زودبازده برخوردار شده اند، آموزش هیات مدیره اتحادیه های صنفی، برگزاری انتخابات اتحادیه های صنفی، بررسی عملکرد برخی از اتحادیه ها و مجامع، رسیدگی به ترازنامه مجامع امور صنفی به عنوان اقدامات دردست انجام برای بهبود وضعیت اصناف و ساماندهی آنان نام برد. ک/4 7289/1552/508 شماره 097 ساعت 16:45 تمام
۰ نفر