رنگینی سفره های مردم ایلام باگونه های خوراکی گیاهی بهاری # ایلام، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/12/85 داخلی.اجتماعی.منابع طبیعی. همزمان با نخستین گامهای بهار، رنگینی و جذابیت دامنه طبیعت استان ایلام این روزها هزاران مشتاق را روانه خود می کند. استان چهار فصل ایلام به سبب تنوع آب و هوایی و اقلیمی دارای تنوع و جذابیت منحصر به فردی از حیث گونه های خوراکی گیاهی است. این استان با توجه به اینکه در دامنه رشته کوه های زاگرس قرار گرفته عرصه های جنگلی، مرتعی و پوشش گیاهی قابل توجهی را در خود جای داده است. بهره مندی از این موهبت الهی و وفور گونه های گیاهی خوراکی در این استان موجب شده که همه ساله سفره های رنگین هفت سینی مردم این دیار رنگین تر و پربرکت تر باشد. این روزها بیشتر دامنه های کوه های سبزفام اطراف شهر ایلام در فصل بهار به منبع اشتغالی برای شمار زیادی از اهالی استان به ویژه روستاییان شده و حجم زیادی از گونه های خوراکی را برای استفاده شهروندان روانه بازار می کند. این افراد با جمع آوری و برداشت این گیاهان از جمله "کنگر"، "قارچ"،"تره کوهی"، "پنیرک"، "پاغازه"، "پیچک " و "تولیه" اقدام به فروش این گیاهان در شهرهای استان از جمله ایلام می کنند. اکنون بازارهای تره بار فروشی استان مملو از گیاهان خوراکی است که علاوه بر تنوع، جلوه خاصی به این بازارها بخشیده است. یکی از فروشندگان گونه های خوراکی گفت: هر ساله برای برداشت این گیاهان به مناطق مرتفع کوه های "مانشت" و "کبیرکوه" می رود. "مسلم احمدی" افزود: کوههای مرتفع استان ایلام مملو از گیاهان خوراکی است که در بازارهای تره بار ایلام مشتریان فراوانی دارد. وی ادامه داد: با توجه به نخستین روزهای فصل بهار گونه خوراکی کنگر بیشتر از سایر گونه های خوراکی مورد استفاده و توجه مردم استان قرار می گیرد. یکی دیگر از این افراد گفت: گونه های خوراکی گیاهی به واسطه پرورش مناسب در دامنه طبیعت و خواص دارویی و طعم دلچسب از جذابیت مطلوبی برای مردم استان ایلام برخوردار است. "یوسف محمدی" بیان کرد: برداشت این گونه های خوراکی علاوه بر تنوع بخشیدن به سفره های مردم، زمینه اشتغال صدها نفر را فراهم کرده است. معاون حفاظت از منابع طبیعی ایلام نیز گفت: با توجه به پوشش مناسب گیاهی منطقه، تاکنون بیش از یکصد گونه خوراکی، دارویی و صنعتی در این استان شناسایی شده است. "علی میرزایی" بیان کرد: مردم استان با توجه به خواص متعدد گیاهان خوراکی خودرو و طعم مناسب آنها مردم در فصول مختلف سال بویژه فصل بهار از این گیاهان انواع غذاهای محلی تهیه و پخت می کنند. وی ادامه داد: روزانه ده ها تن انواع گیاهان خودرو خوراکی از دشتها، کوه ها و ارتفاعات ایلام برداشت و به بازار عرضه می شود. استان ایلام با گستره حدود 20 هزار کیلومتر مربع دارای یک میلیون و 700 هزار هکتار مرتع و جنگل است. 7173/633/587

سرخط اخبار جامعه