۲۲ فروردین ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6123537
T T
۰ نفر

اختصاصی

۲۲ فروردین ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6123537
اختصاصی محیط زیست: ورود فاضلاب تصفیه نشده منابع آب زیرزمینی را آلوده می کند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/22 اجتماعی.محیط زیست.آب و خاک تهران - مدیرکل امور آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مهمترین منابع آلوده کننده آب های زیر زمینی شامل ورود فاضلاب های خام بهداشتی (شهری و خانگی ) و فاضلاب های صنعتی یا پساب های تصفیه شده غیر استاندارد به محیط های پذیرنده در آب های سطحی و زیر زمینی است.
سروش مدبری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا با اشاره به اینکه حدود یک سوم از جمعیت کره زمین به آب زیر زمینی وابسته هستند، افزود: بیش از 70 درصد منابع آب زیر زمینی به مصرف کشاورزی می رسد بنابراین توسعه کشاورزی و صنعت باعث افزایش برداشت از منابع فوق شده و برداشت بی رویه موجب می شود میزان تغذیه آبخوان جوابگوی برداشت نبوده و سطح آب زیر زمینی افت کند.
وی تصریح کرد: این امر مشکلاتی از جمله خشک شدن چاه های آب، از بین رفتن کاریزها، کاهش دبی رودخانه و آب دریاچه ها، تنزل کیفیت آب، افزایش هزینه پمپاژ و استحصال آب و نشست زمین را بوجود می آورد.
مدبری خاطر نشان کرد: آب زیر زمینی یکی از مهمترین منابع تامین آب شیرین مورد نیاز انسان است که بعد از یخچالها بزرگترین ذخیره آب شیرین زمین را تشکیل می دهد.
مدبری گفت: امروز بهره برداری از منابع آب زیر زمینی برای مصارفی همچون کشاورزی، صنعت و شرب توسعه زیادی پیدا کرده به طوری که در مناطق خشک و دور از رودخانه و دریاچه های آب شیرین تنها راه ممکن برای تامین آب جهت مصارف مختلف استفاده از منابع زیر زمینی است.
وی تاکید کرد: مصرف غیر بهینه کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی با تخلیه باقی مانده این مواد در زهکش های کشاورزی، همچنین نشت شیرابه از استاندارد ورودی این آلاینده ها از موارد آلاینده های کشاورزی منابع آب سطحی و زیر زمینی است.
مدبری افزود: آلاینده های نفتی و لوله های انتقال و مخازن ذخیره زیر زمینی نیز بدلیل اینکه این تاسیسات به طور معمول برای انتقال و نگهداری آب، مواد نفتی و سایر مواد شیمیایی مایع و پساب های نفتی مورد استفاده قرار می گیرند، موجب آلودگی منابع آب زیر زمینی می شوند.
وی گفت: پسماند و دفن غیر اصولی آنها در زمین بدلیل ذخیره غیر اصولی، دامپینگ سنتی بر روی خاک و نشت شیرابه های فاضلاب از جمله مشکلات زیست محیطی ناشی از دفن غیر اصولی است.
وی تاکید کرد: شیرابه از تخریب زباله های خانگی و صنعتی ایجاد می شود و ترکیب شیمیایی آن بر اساس نوع زباله متفاوت است.
مدیرکل امور آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: آلودگی منابع آب های زیر زمینی بدلیل اینکه بر خلاف آلودگی رودخانه ها و آب های سطحی در معرض دید نیستند، پنهان بوده و مورد غفلت واقع شده اند.
وی با اشاره به فعالیت 50 هزار معدن روباز و زیر زمینی در کشور گفت: پیامدهای زیست محیطی معدنکاری واستخراج شامل تخریب زمین، تخلیه و رها سازی پسابها، سدهای باطله، زهکشی اسیدی معادن، غبارهای سمی، سر و صدا و باران اسیدی است.
وی، بروز زلزله، سیل، رانش زمین، تخلیه مواد خطرناک در اثر سوانح جاده ای و ریلی و شکست ناگهانی خطوط انتقال مواد نفتی و مانند آن را از دیگر موارد آلوده شدن آب های زیر زمینی اعلام کرد.
وی به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از آلوده شدن منابع آب زیر زمینی از ریختن هر گونه پسماند و پساب های شیمیایی در داخل چاه، مخازن آب و اراضی یا سطح ایستایی آب خود داری کنند.
مدیرکل امور آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مردم خواست، در صورت وقوع حوادث مرتبط با مواد شیمیایی و مشاهده هر گونه تخلیه به درون چاه و کاریز که می تواند منجر به آلاینده شدن منابع آب سطحی و زیر زمینی شود، محیط زیست و مراکز بهداشتی را به سرعت در جریان امور قرار دهند.
اجتمام 1586**9201** شماره 009 ساعت 11:06 تمام
۰ نفر