۲۱ تیر ۱۳۷۶، ۰:۰۱
کد خبر: 5759230
T T
۰ نفر
تعدادی از کارخانه ها و طرحهای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران # تهران - ایرنا 21 تیر ماه 1376 برابر با 12 جولای 1997 مجمتع عظیم صنعتی مس سرچشمه کرمان ، بهره برداری از کارخانه تولید مس کاتد با روش نوین لیچینک با حضور یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی ایران مورد بهره برداری قرار می گیرد .
این کارخانه سالانه 14 هزار تن ورق مس کاتد باعیار 99/99 درصد از سنگهای کم عیار ( اکسیده ) معدن مس سرچشمه تولید می کند که عملیات ساخت این کارخانه از دی ماه سال 1373 اغاز شده و هزینه احداث ان بالغ بر 140 میلیارد ریال نیز بوده است.
با اغاز فعالیت این طرح در سه سال اول بهره برداری بالغ بر 28 میلیون دلار درامد ارزی حاصل می شود .
به گزارش روابط عمومی وزارت معادن و فلزات : طرح گاز رسانی به مجتمع مس سرچشمه که با راه اندازی ان ، گاز طبیعی ازمنابع گازی سرخوه 2 بندرعباس جایگزین سالانه 300 هزار تن انواع سوخت مایع می شود .
با گاز سوز شدن این مجتمع علاوه بر حذف مشکلات و هزینه های حمل و نقل ، ذخیره سازی سوختهای مایع ، حذف سهم یارانه گازوئیل، حذف حداقل 5/2 میلیارد ریال هزینه ماهانه انرژی الکتریکی و کاهش مواد الاینده محیط زیست ، سالانه نزدیک به 12 میلیون دلار از ناحیه اختلاف قیمت جهانی گاز طبیعی با سوختهای مایع صرفه جویی ارزی می شود که حدود 40 میلیون دلار بر درامد ارزی کشور افزوده خواهد شد .
کارخانه تولید مواد منفجره صنعتی ( امولیت ) از دیگر کارخانه های مورد بهره برداری است که این کارخانه به جهت رفع مشکل انفجار در چالهای ابدار معدن مس سرچشمه احداث شده و سالانه پنج هزار تن مواد منفجره امولسیونی تولید می کند .
این کارخانه یکی از پیشرفته ترین کارخانه های تولید مواد منفجره ضد اب مخصوص معادن است که با سرمایه گذاری حدود 20 میلیون کرون سوئد راه اندازی شده است ، 99 درصد از مواداولیه مورد نیاز این کارخانه در داخل کشور تامین می شود .
همچنین مجمتع ورزشی مجهز شهر سرچشمه ازدیگر پروژه های مورد بهره برداری است که این مجموعه در زمینی به مساحت 40050 مترمربع احداث شده و شامل سالن سرپوشیده ای به وسعت سه هزار و 881 مترمربع ، ساختمان استادیوم و زمین فوتبال به مساحت دو هزار و 367 مترمربع با جایگاه ویژه تماشاچیان به گنجایش دو هزار و 300 نفر ، پیست دو و میدانی مطابق با استاندارد نیز از دیگر مجموعه های ساخته شده این مجموعه ورزشی است .
علاوه بر این کلنک اغاز عملیات طرحهای توسعه مجتمع مس سرچشمه نیز به زمین زده خواهد شد که با بهره برداری از انها ، شرکت ملی صنایع مس ایران قادر خواهد بود تولید مس کشور را از 100 هزار تن به 260 هزار تن در سال افزایش دهد .
طرحهای دیگر شامل توسعه کارخانه تغلیظ ، توسعه کارخانه ذوب و پالایشگاه احداث کارخانه اکسیژن با ظرفیت تولید روزانه 250 تن اکسیژن مورد نیاز ، طرح توسعه ذوب و احداث کارخانه تولید اسید سولفوریک با تولید سالانه 100 هزار تن و با غلظت 96 درصد از دیگر طرح هایی است که مورد بهره برداری قرار می گیرد .
معدن مس سرچشمه یکی از بزرگترین کارخانه مس جهان با ذخیره بالغ بر یک میلیارد تن سنک سولفوری با عیار متوسط 7/0 درصد در 160 کیلومتری جنوب غربی کرمان و 50 کیلومتری شهرستان رفسنجان واقع شده و هم اکنون بیش از چهار هزار و 100 نفر کارشناس و کارگر در بخش های مختلف این کارخانه مشغول بکار هستند .
ساعت : 46:19 تمام انتهای پیام c21.19-46-47
۰ نفر