۲۰ خرداد ۱۳۷۹، ۰:۰۱
کد خبر: 5631904
T T
۰ نفر
گفت و گوی مطبوعاتی رییسان جمهوری ایران و قرقیزستان # تهران، ایرنا: 20 خرداد 1379 برابر با نهم ژوئن 2000 "محمد خاتمی " رییس جمهوری ایران، امروز در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک با " عسگر آقایف " همتای قرقیزی وی ، در تهران ، تاکید کرد : همکاری با قرقیزستان و سایر کشورهای منطقه، براساس احترام متقابل زمینه ساز امنیت و ثبات در منطقه خواهد بود،که لازمه هرگونه ترقی و توسعه ای است.
رییس جمهوری ایران ، به آسیب پذیر ی منطقه از نظر امنیتی اشاره کرد و با تاکید بر این که سیاست جمهوری اسلامی ایران تنش زدایی و اعتمادسازی در منطقه و جهان است، گفت: در این سیاست توفیق های زیادی داشتیم و امروز وضع کل منطقه از گذشته بهتر و سیر ما به سوی همکاری و تفاهم بیشتر است.
آقای خاتمی ضمن مخالفت با حضور بیگانگان در منطقه بر لزوم تامین امنیت و پیشرفت منطقه به وسیله خود کشورها منطقه تاکید کرد.
رییس جمهوری با مستحکم خواندن روابط تاریخی و فرهنگی ایران و آسیای میانه تصریح کرد: ما برای آسیای میانه اهمیت فوق العاده ای قایل هستیم و امکانات ما می تواند مکمل همدیگر باشد.
خاتمی افزود : در دنیای امروز ، ما می توانیم ، به نحوی احیاکننده جاده ابریشم باشیم و ایران به عنوان مهم ترین راه ارتباط و انتقال امکانات آسیای میانه به دنیای خارج می تواند بهترین امکانات و تسهیلات را ایجاد کند و آماده است با تمام وجود در این زمینه باآسیای میانه همکاری کند.
رییس جمهوری برخی مسایل مشترک را که امنیت ، ثبات و آینده کشورهای این منطقه را تهدید می کند، یاآور شد و با اشاره به وضع ناگوار افغانستان و مردم این کشور و وجود ، تولید و ترانزیت مواد مخدر خاطر نشان کرد: باید همکاری کنیم تا صلحی پایدار به نفع مردم افغانستان در این کشور برقرار شود و زمینه تولید و ترانزیت مواد مخدر به عنوان معضلی که همه کشورهای منطقه با آن روبرو هستند، از بین برود و کشورهای منطقه با امنیت بهتری به سوی آینده پیش بروند و افغانستان هم از کشورهایی است که باید پیشرفت کند.
"محمد خاتمی"، روابط با قرقیزستان را ، در چارچوب دو جانبه و فعالیت های " اکو " مهم و اساسی خواند و گفت : مهم ترین هدف مشترک دو کشور، عزم برای پیشرفت و تکیه به تواناییهای خود برای دستیابی به توسعه است.
خاتمی ابراز امیدواری کرد در دورانی که ریاست سازمان اکو با جمهوری اسلامی ایران خواهد بود با همکاری همه کشورهای عضو در زمینه دستیابی به اهداف این سازمان موفق تر عمل شود.
رییس جمهوری افزود: قرقیزستان از اعضای سازمان "اکو" است و ما با این کشور نقطه نظرهای مشترک و عمیقی داریم و از فعال تر شدن آن در این پیمان منطقه ای استقبال می کنیم.
رییس جمهوری قرقیزستان ، نیز در این گفت و گو با ابراز رضایت از سطح روابط ایران و قرقیزستان، به مذاکرات صورت گرفته میان مقامهای دو کشور در زمینه ارتباطات ، حمل و نقل و برقرار ارتباط هوایی اشاره کرد و گفت: در راه توسعه روابط تجاری میان ایران و قرقیزستان مشکلی وجود ندارد و ما رشد حجم تجارت میان دو کشور را شاهد هستیم.
۰ نفر