۱۰ تیر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 4786258
T T
۰ نفر
.....................................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/04/86 داخلی.سیاسی.وزارت خارجه.ایرانیان خارج ازکشور.
"محمدعلی شهیدی" معاون کنسولی ، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشوردر وزارت امور خارجه گفت : نگاه دولت به جامعه ایرانیان مقیم خارج از کشور ، یک نگاه مثبت بوده و حضور ایرانیان را در اقصی نقاط دنیا یک فرصت ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران و دنیا می داند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،شهیدی روز یکشنبه گفت که با توجه به این نگاه، اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور در این وزارتخانه و همچنین با هدف تعامل و حمایت بیشتر از آنان تشکیل شده است.
شهیدی بابیان اینکه، برابر آمارهای غیررسمی حدود 3تا 5/3 میلیون ایرانی در خارج ازکشور زندگی می کنند ، تصریح کرد: آمارهای ثبت شده در نمایندگی های ایران حاکی از حضور دو میلیون و 400 هزار تا دو میلیون و 600 هزار ایرانی در خارج از کشوراست ، به نحوی که در کشورهای پیشرفته صنعتی در هر موسسه تحقیقاتی و دانشگاهی یک یا چند ایرانی را می توان یافت.
وی افزود:ایرانیان به لحاط سطحسواد و دانش درمیان مهاجران در کشورهای صنعتی، مقام نخست را دارند. همچنین سرمایه آنان را میلیاردها دلار برآورد می کنند.
** 800 هزار ایرانی در آمریکا معاون کنسولی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سئوال که بیشتر این افراد در کدام کشورها مستقر هستند؟ گفت:از این تعداد ایرانی مقیم خارج،به ترتیب حدود یک تا یک میلیون و 200 هزار ایرانی در قاره آمریکا هستند که از این تعداد نیزحدود 800 هزار نفر در ایالات متحده آمریکا و 300 هزار نفر در کشور کانادا مقیم هستند.
شهیدی خاطرنشان کرد : حدود 500 هزار نفر در کشورهای عربی و آسیایی زندگی می کنند که بیشتر آنان در کشورهای امارات متحده عربی ، کویت ، بحرین و قطر هستند.
وی اظهار داشت: حدود 700 تا 800 هزار نفر نیز در کشورهای اروپای غربی و به ترتیب در کشورهای آلمان ،انگلیس، سوئد، فرانسه و... زندگی می کنند.
این مقام وزارت امور خارجه اضافه کرد: در کشورهای خاور دور نیز حدود 110 تا 120 هزار نفر به ترتیب در کشورهای استرالیا ، ژاپن ، مالزی و ...
اقامت دارند.
شهیدی تصریح کرد : سایر نقاط دنیا مانند کشورهای اروپای شرقی و قاره آفریقا و تعدادی از کشورهای آسیایی و همسایه نیز پذیرای تعدادی از هموطنان هستند،ضمن اینکه آمارهای غیررسمی حاکی است که حدود 70هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشوراقامت دارند و بیش از یک چهارم این تعداد فرزندان ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند.
** نحوه تشکیل اداره امور ایرانیان شهیدی در پاسخ به این پرسش ، چگونه می توان از سرمایه علمی و مادی ایرانیان خارج از کشور در جهت توسعه کشور استفاده کرد، گفت : امروزه تمام کشورهای صنعتی، منافع ملی خود را بر اساس منافع اتباع خود در سراسر جهان تعریف و با تمام توان و قدرت از اتباعشان حمایت می کنند.
معاون کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه افزود : به هر حال، ما نیازمند یک برنامه همراه با راهکارهای مناسب هستیم . برنامه ای که بر اساس شناخت دقیق وضع ایرانیان طراحی شده باشد وشرایط متفاوت ایرانیان در کشورهای مختلف را لحاظ کرده و از طریق ایجاد روش های نو، تعامل مناسبی را با آنان پی ریزی کند.
وی اظهار داشت: در این زمینه، در سال های گذشته به دستور رییس جمهوری اساسنامه شورای عالی ایرانیان تصویب و این نهاد فعالیت خود را با تشکیل کارگروههای تخصصی در تمام زمینه ها و حرفه های شغلی در راستای بهبود وضعیت و نیازمندی های ایرانیان مقیم آغاز کرد.
شهیدی افزود : با توجه به اینکه بخش های کنسولی نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور متولی امور ایرانیان هستند و شناخت بهتری از وضعیت ایرانیان مقیم دارند، لذابرای ساماندهی بهتر و هدفمندکردن سیاست های شورای عالی امور ایرانیان مقرر شد که هرگونه پروژه تحقیقاتی در زمینه جذب و تعامل با این گروه، با همکاری نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صورت گیرد.
وی تصریح کرد : نخستین قدم ، اقدام به تشکیل اداره کل امور ایرانیان بود. خوشبختانه این حرکت با استقبال ایرانیان خارج از کشور مواجه شد.
این مقام وزارت امور خارجه تاکید کرد : اراده ملی کشور بر بهره برداری کامل از این سرمایه و فرصت عظیم است و بنا بر این با هماهنگی دستگاههای مختلف در جهت تحقق این خواسته مشغول فعالیت جدی هستیم.
از شهیدی سئوال شد ، هدف از تشکیل اداره کل امور ایرانیان در وزارت خارجه چیست ؟آیا به معنای یک اقدام عملی مهم درجهت حمایت هرچه بیشتر ایرانیان مقیم خارج بوده و آیا دستور کار خاصی برای آن طراحی شده است ؟ معاون کنسولی، مجلس و اداره امور ایرانیان خارج از کشور در پاسخ گفت: نقش وزارت امور خارجه در طراحی و توسعه روش های مناسب برای پاسخگویی به نیازهای متنوع و متحول جوامع ایرانی مقیم که طبیعتا به محض برخورد با هر گونه مشکلی به نمایندگی هامراجعه می کنند وشناخت از بافت و روحیات این دسته از جامعه ایرانی، برای برنامه ریزی بسیار حایز اهمیت است.
وی افزود: ما هموطنان ایرانی مقیم خارج از کشور را به عنوان ذیربط و شریک اصلی این برنامه ها می دانیم و لذا اعتقاد زیادی به مشارکت جدی و همکاری آنها در این زمینه داریم.
شهیدی اظهار داشت : در دو ماه گذشته کارهای خیلی خوبی توسط این اداره کل انجام شده که می توان به برگزاری همایش های ایرانیان مقیم خارج از کشور بااهداف اطلاعرسانی و ایجاد همبستگی در کشورهای فرانسه ، آلمان و انگلیس اشاره کردکه با استقبال خوبی مواجه شد و بازتاب بسیار خوبی در محافل خبری داشت.
وی خاطرنشان کرد:برگزاری جلسات گروه حقوقی کنسولی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور برای هماهنگی نقطه نظرات ، شناسایی و راهکارهای موجود امور کنسولی و حقوقی اتباع ایرانی مقیم خارج از کشورو برنامه ریزی به منظور ایجاد تشکل های صنفی ایرانیان مقیم از جمله فعالیت های اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور است.
به گفته معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه، استفاده از توانایی های موجود در بین نخبگان ایرانی خارج از کشور و برگزاری جلسات و نشست های مشترک با مسوولان کشورهای همجوار مانند عراق وامارات عربی متحده که مرکز ثقل ایرانیان است، برای یافتن راهکارهای مناسب به منظور رفع و کاهش مشکلات موجود ایرانیان مقیم از دیگر فعالیت های اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور است.
شهیدی در پاسخ به این سئوال که جایگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور نزد مقامات ایران چیست و چه انتظاری از آنان دارند؟، گفت: با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری دررسیدگی و توجه به مسایل ایرانیان در خارج از کشور، ایشان سفارشات خاص و فراوانی برای امور ایرانیان دارندو خواستار حل مشکلات آنان هستند.
وی افزود : نگاه دولت به جامعه ایرانیان مقیم خارج از کشور یک نگاه مثبت بوده و حضور ایرانیان را در اقصی نقاط دنیا یک فرصت ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران و دنیا می داند.
این مقام وزارت امور خارجه اظهار داشت: بنابراین ، ما به دنبال خدمت- رسانی بهتر و آسان تر به آنها در هر جای دنیا که تمایل به اقامت دارند و نیز تعامل با آنها به عنوان سفیران فرهنک و تمدن ایرانی در خارج از کشور هستیم.
وی تصریح کرد : ما می خواهیم ایرانی در هر جا که باشد با عزت، سعادت و افتخار زندگی کند و علقه و ارتباط خود را با مام میهن حفظ کرده و از حمایت جدی دولت و ملت خویش بهره مند باشد.
** اقدامات وزارت خارجه برای توسعه گردشگری شهیدی در پاسخ به این سئوال ، وزارت امورخارجه چه اقداماتی را در جهت کمک به توسعه صنعت گردشگری در کشور کرده و چه اقداماتی را در دست انجام دارد؟ گفت: بر همگان آشکار است که کمتر صنعتی به اندازه صنعت گردشگری در کشوری با اقلیم ایران ارزنده واثربخش و با حداکثر بازدهی اقتصادی و فرهنگی همراه است.
وی افزود: ایران با تمدن کهن و طبیعت چهار فصل ، با در اختیار داشتن صدها مولفه گردشگری یکی از کم نظیرترین کشورهای جهان در حوزه گردشگری به شمار می آید.
معاون وزیر امور خارجه گفت : گردشگری مساله ای نیست که فقط یک ارگان یا دستگاه در آن دخالت داشته باشد. امروزه بر اساس استانداردهای گردشگری جهان ، سازمان های مختلفی در قالب های متفاوت وحتی تحت عناوینی نظیر دولت الکترونیک در راستای جامعه اطلاعاتی یک کشور ، زیر ساخت های گردشگری را تشکیل می دهند که می تواند در اطلاع رسانی و برقراری ارتباط نزدیک گردشگر با صاحبان این صنعت ارتباط تنگاتنگی داشته باشد.
وی اظهار داشت: در خصوص صدور روادید برای گردشگران خارجی ، نظر رییس- جمهوری بر این است که هر کسی که در خواست ورود به کشور را داشت ، برای وی روادید صادر شود.
این مقام وزارت امور خارجه افزود: همچنین اکثر سفارتخانه های ما اقدام به تشکیل وب سایت کرده اند که علاوه بر اطلاعرسانی به جامعه ایرانی مقیم، اطلاعات بسیار خوبی را دراختیار گردشگر خارجی قرار داده اند.
شهیدی گفت:علاوه بر این طرح، صدور روادیداینترنتی مرحله بررسی و آزمایشی خود را در سال 1383 آغازکرده که امیدواریم با پیگیری های انجام شده بتوانیم بزودی از طریق وب سایت برای صدور روادید الکترونیکی اقدام کنیم.
وی در عین حال افزود : اکنون در تمام مرزهای هوایی بین المللی روادید چند روزه گردشگری در فرودگاه صادر می کنیم.
سیام. 9139-1572 -1324 شماره 185 ساعت 37:11 تمام انتهای پیام C10.52-37-11
۰ نفر