۳۰ آبان ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 4676855
T T
۰ نفر
.................................................................
قزوین، خبرگزاری جمهوری اسلامی 30/08/87 داخلی.اقتصادی.جهاد کشاورزی.
مدیر کل دفتر گل و گیاهان زینتی و دارویی تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از سیاست های این وزارتخانه در بخش کشاورزی این است که خود شرکتها چرخه تولید، مدیریت تولید، صنایع تبدیلی و زنجیره تولید را به دست بگیرند.
مهندس"علی غیبی" روز پنج شنبه در جمع تولیدکنندگان قارچ و کمپوست استان قزوین افزود: یکی از ویژگی های شرکت تعاونی تولید این است که دست اندرکاران آن در سطح کشور با حضور در انجمن تولیدکنندگان قارچ کشور ، نسبت به مسایل و مشکلات تولیدکنندگان کشوری آگاهی پیدا می کنند.
وی اظهارکرد: پروانه تاسیس برای تولیدکنندگان قارچ یک هویت است و داشتن این پروانه نشان از توانایی کار و ضابط مند شدن برای فعالیت است.
غیبی خاطرنشان کرد: قارچ از جمله محصولاتی است که باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد و تشکیل انجمن قارچ، مرجع مشورتی برای وزارت جهاد کشاورزی است چرا که اعضا با مشارکت در آن مسایل فنی را بیان می کنند.
مدیر کل دفتر گل و گیاهان زینتی و دارویی تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی به ویژگی های تعاونی ها اشاره کرد و گفت: تعاونی موجب هم افزایی، حذف واسطه ها و ساماندهی بازار محصول می شود و دولت نیز در این بین سیاستگذار و گرداننده اصلی توسعه است.
غیبی افزود: شرکت های تعاونی باید مصالح منطقه خود را بررسی کرده و ضمن آسیب شناسی نسبت به بررسی وضعیت تولید اقدام کنند.
وی تصریح کرد: تقویت شرکت های تعاونی می تواند منجر به در دست گرفتن بازار حاشیه ایران شود، به شرط آنکه دانش فنی و سرمایه اولیه به عنوان دو شاخص مهم در این صنعت مورد توجه قرار گیرد.
این مسوول گفت : یک کارشناس کشاورزی نمی تواند پروسه قارچ را هدایت کند چون هر مرحله از کاشت، داشت و برداشت کار تخصصی خود را نیاز دارد.
وی خواستار صدور پروانه تاسیس از سوی سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای تولیدکنندگان قارچ شد.
غیبی از تولیدکنندگان و سیاست گذاران این صنعت خواست با تکیه بر بازار مصرف، نسبت به افزایش واحدهای خود اقدام کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت : در بخش کشاورزی استان، کارهای بزرگی آغاز شده که موجب رونق بخشیدن به کشاورزی خواهد شد.
دکتر"محمد رضا صفری" افزود: تولیدکنندگان قارچ و کمپوست استان با همدلی و حفظ منافع جمعی می توانند به شکوفایی این صنعت دست یابند.
وی اضافه کرد: با ضابطه مند کردن قوانین می توان کیفیت را بالا برد و بازار را با توجه به نیازها، تعریف کرد.
صفری لازمه تولید بهینه را استفاده از دانش فنی و تحقیقات علمی روز در بخش تولید عنوان و خاطر نشان کرد: در چرخه تولید باید محصول با کیفیت و قیمت مناسب باشد.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان خرد یک الزام دارند که باید سازماندهی و ساماندهی شوند،زیرا آنان مقدمه تشکیل واحدهای بزرگ هستند و معتقدم نباید آنها را حذف کرد.
صفری تصریح کرد: با توجه به اینکه تولید قارچ و مصرف آن بروز است و در بعضی از فصول فروشی وجود ندارد، لذا توسعه صنایع تبدیلی یک ضرورت برای این صنعت باشد.
مدیر کل تعاون روستایی استان قزوین نیز گفت : این استان رتبه سوم تولید قارچ را درکشور به خود اختصاص داده است .
مهندس "بیژن فرجی" افزود: تشکیل تعاونی تولیدکنندگان قارچ تنها به خاطر مدیریت تولید است که با هماهنگی و مشارکت خود تولیدکنندگان شکل گرفته است.
وی صیانت از سرمایه اعضای تعاونی ها و حمایت ،هدایت و نظارت بر عملکرد شرکتها و تداوم حسابرسی را از وظایف این سازمان برشمرد.
فرجی به نحوه توزیع برگه سهام اعضای تعاونی ها اشاره کرد و یادآور شد: برگه سهام اعضا با توجه به میزان سرمایه گذاری هر عضو در شرکت توزیع می شود.
وی افزود: تشکیل تعاونی های تخصصی بخش کشاورزی یکی از اولویت های سازمان تعاون روستایی است .
یک عضو هیات مدیره شرکت تعاونی قارچ سپید وش در ادامه این جلسه گفت : کشور چین با تولید یک میلیون و 350 هزار تن و آمریکا با یک میلیون و 270 هزار تن قارچ به ترتیب رتبه اول و دوم تولید را در سطح جهان به خود اختصاص داده اند.
محمد رضوی افزود: استان قزوین در بین استان های کشور رتبه سوم تولید قارچ را دارا است .
وی اضافه کرد: قارچ خوراکی به عنوان یک فرآورده گیاهی با فواید بسیار و طعم مطبوع در اکثر نقاط جهان طرفداران زیادی دارد.
رضوی در پایان خواستار حل مسایل و مشکلات تولیدکنندگان قارچ شد.ک/2 506/7390/614 شماره 504 ساعت 17:18 تمام
۰ نفر