۲۶ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 4175180
T T
۰ نفر

اختصاصی/ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان:

۲۶ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 4175180
قدرت آمریکا برای تاثیرگذاری بر پرونده هسته ای ایران کاهش یافته است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/26 سیاسی.ایران.برنامه هسته ای.آمریکا اسلام آباد - ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان با اشاره به دخالت های مکرر واشنگتن در پرونده هسته ای کشورمان تصریح کرد: تمایل اروپایی ها به نزدیکی به تهران و همچنین فعال شدن ترکیه و برزیل،نشان می دهد که قدرت آمریکا برای تاثیرگذاری بر پرونده هسته ای ایران کاهش یافته است.
عبدل قیوم امروز ( چهارشنبه ) در گفت و گو با ایرنا افزود:آمریکا با وجود سیاسی کردن پرونده هسته ای ایران به دلیل حسن نیت های این کشور و حرکت در چارچوب مقررات آژانس بین المللی ، نتوانسته است بر این پرونده تاثیرگذاری خود را اعمال کند.
وی اظهار داشت:به همین دلیل مشاهده می کنیم که دیدگاه غربی ها تعدیل شده و به تاثیرگذاری قدرت ایران در منطقه خاورمیانه پی برده اند و هم اکنون تلاش می کنند موضع سیاسی خود را به رویکرد فنی تغییر دهند.
این نظامی اسبق پاکستان در عین حال تصریح کرد:مشکلات ایران و آمریکا تنها به پرونده هسته ای بازنمی گردد و در واقع موضع خصمانه کاخ سفید در این پرونده، تنها بهانه ای است برای انتقام از کشوری که طی سی سال گذشته ابهت ابرقدرتی ایالات متحده را نزد جامعه جهانی شکسته است.
قیومگفت:از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران،آمریکا از هر راهی برای ابراز مخالف خود با دولت مردمی و مستقل جمهوری اسلامی استفاده کرد و هم اکنون نیز پرونده هسته ای بهانه ای شده تا واشنگتن از تهران انتقام بگیرد وی با بیان اینکه رویکرد دوگانه مشخصه اصلی رفتار آمریکا در مواجهه با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران است،تاکید کرد: برخوردهای غرب با برنامه هسته ای ایران براساس معیارهای اصولی و حقوقی نبوده و در واقع شالوده رویکردهای آنها را منافع استکباری تشکیل می دهد،غرب براساس معیار دوستی و دشمنی با موضوعات مختلف از جمله فناوری هسته ای روبه رو می شوند.
ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان افزود:هر دولتی که در راستای ارتقای قدرت و منافع آنها و در مرام و مسلک خود حرکت کند، به داشتن فناوری هسته ای مجاز خواهد بود اما دولتهایی که می خواهند مستقل و آزاد زندگی کنند و نمی خواهند تحت سلطه آنان و در لوای ایدئولوژی شان عمل کنند،نه تنها از حقوق مشروع هسته ای خود محروم می شوند بلکه با انواع تحریم ها و فشارها رو به رو می شوند.
قیوم گفت:براساس معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای (ان.پی.تی ) همه کشورها می توانند دارای فناوری هسته ای باشندآژانس بین المللی اتمی نیز وظیفه مساعدت برای رسیدن به این هدف دارند،اما آمریکا و متحدان این کشور در عمل مسیر دوگانه ای را دنبال کرده اند.
وی تصریح کرد:غربی ها ایران را به بهانه نقض مقرارات آژانس، تحت انواع فشارها و تهدیدات قرار داده اند اما به سادگی از نقض معاهده ان.پی.تی و قواعد آژانس از سوی برخی اعضا چشم پوشی می کنند.
مقام پیشین ارتش پاکستان گفت: از نگاه آمریکا دستیابی کامل ایران به ف ـن ـ اوری بومی ه ـس ـت ـه ای به چالش کلیدی برای آن کشور تبدیل خواهد شد و هم اکنون نیز قدرت ملی ایران به واسطه توسعه و پیشرفت فناوری ه ـای برتر از جمله هسته ای و نانو اف ـزایش یافته است.
قیوم در پایان تصریح کرد:آمریکا و سایر متحدان این کشور برای حل مشکلات امنیتی و سیاسی خود در منطقه باید به قدرت ایران توجه داشته باشند و در مذاکرات آتی نیز تنها برنامه هسته ای نباید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد بلکه مجموعه ای از خواست های ایران و گروه 1 5+ باید مبنای گفت و گو ها باشد و در صورت تحقق چنین وضعیتی پرونده هسته ای جمهوری اسلامی نیز می تواند به یکی از محورهای گفت و گوها تبدیل شود.
آساق 235** شماره 259 ساعت 16:47 تمام
۰ نفر