به گزارش ايرنا آتش سوزي در هورالعظيم از حدود ساعت سه بامداد يكشنبه آغاز شد و تا شب ادامه داشت.
يك شاهد عيني در اين باره به ايرنا گفت: اين آتش سوزي در محل فعاليت ميدان آزادگان شمالي و در قسمت جنوبي جاده شهيد اسدپور اتفاق افتاد.
اين مقام آگاه كه خواست نامش فاش نشود افزود: وزش باد باعث گسترش آتش سوزي شد و بيش از پنج هزار مترمربع از تالاب طعمه آتش شد.
وي با اشاره به اينكه گروه آتش نشاني شركت نفت سعي در مهار آتش داشته اظهار كرد: اداره محيط زيست و فرمانداري هيچ اقدامي براي مهار آتش نكردند و در نهايت نيز با كاهش شدت باد، آتش خودبخود فرو نشست.
وي با انتقاد از بي توجهي به آتش سوزي مداوم در اين تالاب گفت: در يك سال گذشته حدود 100 مورد آتش سوزي در اين تالاب اتفاق افتاده كه فقط برخي از آنها ثبت شده اند.
وي با بيان اينكه صداي پرندگان و جانوران تالاب در حين آتش سوزي دل هر رهگذري را به درد مي آورد، افزود:چه كسي مسئول خسارتي است كه به پرندگان و جانوران اين تالاب وارد مي شود؟
وي اضافه كرد: متاسفانه در روزهاي گذشته مصاحبه هايي از مسئولان محيط زيست مبني بر تلاش براي مهار آتش منتشر شده ولي ما كه در منطقه مستقر هستيم تاكنون هيچ اقدامي در اين زمينه نديديم.
با وجود پيگيري خبرنگار از سوي ايرنا سعيدي نيا فرماندار هويزه و مسئولان حفاظت محيط زيست خوزستان و هويزه پاسخي داده نشد.
بر اساس اين گزارش، هورالعظيم ششم بهمن دچار آتش سوزي شد كه چهار روز طول كشيد و سه هزار هكتار از آن را فقط در بخش عراقي دچار كرد. بخش هايي از قسمت ايراني نيز در همين زمان سوخت.
دود و خاكستر اين آتش سوزي شهرهاي رفيع، سوسنگرد و حميديه را درگير كرد.
اين آتش سوزي در بخش عراقي هورالعظيم در غرب دايك مرزي (قرينه جاده امام رضا) در داخل اين تالاب و قرينه آن در بخش ايراني اتفاق افتاده بود.
درباره دليل اين آتش سوزي نظرات متفاوتي ارائه شده است.
مدحجي رئيس اداره حفاظت محيط زيست هويزه دليل آتش سوزي در تالاب هورالعظيم را خشكسالي و تامين نشدن حقابه تالاب عنوان كرده و گفته: در زمان خشكسالي و با كاهش آب، تالاب به مانداب تبديل مي شود و گاز متان يا گاز مرداب از آن متصاعد مي شود كه در مقابل اشعه آفتاب دچار آتش خواهد شد.
اين در حاليست كه لاهيجان زاده مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان با توجه به فصل زمستان، نقش خشكسالي را در اين آتش سوزي منتفي دانسته و گفته است: احتمالا بي احتياطي صيادان و ماهيگيران عامل آتش سوزي بوده است.
برخي از مردم محلي معتقد هستند شركت هاي نفتي در اين آتش سوزي ها نقش دارد.
تالاب هورالعظيم در تابستان امسال نيز بارها دچار آتش سوزي شده بود.
آتش سوزي در هورالعظيم در حالي اتفاق مي افتد كه با بارندگي هاي اخير به ويژه در حوضه رودخانه كرخه (كه منبع اصلي تامين كننده تالاب است) انتظار مي رفت بخش از نياز آبي آن تامين شود.
به گفته فريدون صالحي فر مديرعامل سد كرخه، تاكنون 330 ميلي متر بارندگي در بالادست سد كرخه ثبت شده است كه ركورد خيلي خوبي است و حداكثر دبي آب ورودي به درياچه سد كرخه يك هزار و 64 متر مكعب بر ثانيه است كه در صورت تداوم بارندگي ها تا 10 سال آينده مشكل كمبود آب وجود نخواهد داشت اين در حالي است كه حقابه تالاب از اين سد هيچگاه تامين نشده است.
تالاب مرزي هورالعظيم در جنوب غربي كشور قرار دارد كه يك سوم آن در ايران و دو سوم در عراق است.
هورالعظيم آخرين بازمانده تالاب هاي بين النهرين است كه برنامه محيط زيست سازمان ملل در سال 2002 خشك شدن آن را يكي از دو فاجعه زيست محيطي قرن اعلام كرد و نسبت به تبعات آن به كشورهاي ايران و عراق هشدار داد.
بخش ايراني تالاب هورالعظيم از يك طرف با كاهش شديد آب روبه روست و از سوي ديگر با اكتشافات نفتي دچار خسارت شده است.
اين تالاب از زمان خشك شدن به عنوان يكي از كانون هاي اصلي توليد گرد و غبار معرفي شده است.
7151/6037
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
اهواز – ايرنا- تالاب هورالعظيم در جنوب غرب خوزستان براي سومين بار در يك ماه دچار آتش سوزي شد.