به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ˈاسدالله بیرانوندˈ افزود: در حفاری علمی که توسط دانشگاه تهران در سال 1385 در تپه قبرستان صورت گرفت تعداد 18 قطعه سفال منقوش مربوط به هزاره دوم و سوم پیش از میلاد بدست آمد.
وی اظهار داشت: این سفالها برای مطالعه و بررسی به پژوهشگاه باستانشناسی دانشگاه تهران انتقال یافت و در جریان این سالها حاصل تحقیقات، نگارش مقالات علمی در سطح بین المللی و کتابی تحت عنوان ˈتغییرات سیاسی و اجتماعی دشت قزوین، کاوشهای باستانشناسی تپه قبرستانˈ بود که با همت پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به چاپ رسید.
بیرانوند با اشاره به محوطه تاریخی تپه قبرستان اظهار داشت: تپه قبرستان در 60 کیلومتری جنوب شهر قزوین و حدود شش کیلومتری روستای سگزآباد قرار دارد و مطالعات باستانشناسی در این محوطه از سال 1349 به سرپرستی دکتر عزت الله نگهبان آغاز و تا سال 1357 به طور مستمر ادامه داشته و در حال حاضر نیز توسط دانشکده باستانشناسی دانشگاه تهران حفاریهای علمی و مطالعات آن با همکاری و نظارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: طبق نظر محققان، در این محوطه تعدادی ساختمان مسکونی، کارگاههای سفالگری و فلز کاری وجود داشته و در اوج رونق خود وسعتی حدود 10 هکتار را در بر میگرفته است.
بیرانوند گفت: در کاوشهای صورت گرفته ارزیابی دقیق تر وسعت محوطه و بررسی دوره های استقراری آن از هزاره چهارم پیش از میلاد مورد نظر می باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ظرافت و زیبایی نقوش را از ویژگیهای سفال این منطقه خواند و تصریح کرد: از ویژگیهای سفال این منطقه، ظرافت بیش از حد در تکنیک ساخت است که در بعضی از آنها ضخامت بدنه به یک یا دو میلی متر میرسد و طرحهای زیبای منقش در بدنه این سفالها، نقش گیاهان و حیوانات به صورت انتزاعی بوده که نشان از فرهنگ و تمدنی غنی منطقه دارد.
بیرانوند، با اظهار خرسندی از انتقال این اشیای با ارزش تاریخی- هنری گفت: با تلاشی که از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در جهت غنای موزه اشیای تاریخی صورت گرفت 18 قطعه سفال منقوش ارزشمند به استان انتقال یافت و امیدواریم با برنامه ریزی این اشیای نفیس را در معرض دید علاقمندان قرار دهیم.
7389/616
انتهای پیام /*