کد خبر: 82227053 (5554768) | تاریخ خبر: 21/06/1395 | ساعت: 18:21|
نسخه چاپی | ارسال به دوستان

عضو انجمن مدیران صنایع: مشتری پسند کردن محصولات گامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است

شیراز- ایرنا- عضو انجمن مدیران صنایع کشور گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل باید از همه ظرفیت ها برای دستیابی به خودکفایی اقتصادی به ویژه در حوزه تولید محصولات غذایی گام بردارند و به طور قطع، مشتری پسند کردن محصولات گامی در این راستا است.

به گزارش ایرنا، هاشم نصیری یکشنبه در حاشیه آیین بهره برداری از خط تولید شیر فراپاستوریزه موسوم به Extended Shelf Life) ESL )در شرکت تولید فرآورده های لبنی رامک واقع در استان فارس افزود: هر اقدامی که برای بهینه سازی تولید و تولید بر اساس ذائقه و سلیقه مشتری انجام شود یا دست تولیدکنندگان محصولات غذایی را برای مشتری پسند تر شدن محصولات باز بگذارد اقدامی شایسته و در راستای مقاوم سازی اقتصاد است.
وی اظهار کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی، ملزومات خاصی را می طلبد که عزم راسخ مسئولان ، پرهیز از شعارزدگی و باور به اجرای آن نخستین شرط آن است.
مدیرعامل شرکت تولید فرآورده های لبنی رامک با اشاره به سهم 80 درصدی شیر فراپاستوریزه (ESL) در سبد مصرف مردم اروپا گفت: با توجه به نیاز بازار و جامعه، تولید این نوع محصول با ماندگاری بالا را در این شرکت آغاز کردیم.
وی با اشاره به تاکید بر خوداتکایی و ارتقای بهره وری در سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: تولید شیر فراپاستوریزه با توجه به ماندگاری بالاتر نسبت به شیر پاستوریزه، بهره گیری از فناوری های جدید در تولید بطری، کاهش مصرف آب و پساب خط تولید و در نتیجه کاهش آلودگی محیط زیست، گامی اساسی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در صنعت شیر کشور تلقی می شود.
نصیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خاصیت های شیر و نیاز بدن انسان به آن گفت: سرانه مصرف این ماده مهم غذایی در ایران 60 تا 70 کیلوگرم است اما در کشورهای اروپایی 300 کیلوگرم است که این موضوع نشان می دهد میزان مصرف شیر در الگوی مصرف غذایی خانوار در مقایسه با سبد مطلوب غذایی کشور فاصله زیادی دارد.
فعال صنعت شیر و فرآورده های لبنی کشور گفت: اکنون ایرانیان روزانه 190 گرم شیر و مواد لبنی مصرف می کنند، درحالی که طبق سبد مطلوب پیشنهادی غذایی، باید دست کم 250 گرم شیر و لبنیات در روز مصرف کنند.
وی ادامه داد: برای افزایش تمایل مصرف کنندگان به مصرف بیشتر و بهتر شیر روش فرآیندی به نامESL در صنایع لبنی به کار گرفته می شود و بر اساس آن شیری که با فرآیند ESL تولید می شود ، نوعی شیر فراپاستوریزه است که با انجام فرآیندی اضافی، زمان ماندگاری محصول در دمای چهار تا شش درجه سانتی گراد به نسبت شیرهای پاستوریزه معمولی به مدت چند روز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: که این افزایش بسته به شرایط مختلف از جمله کیفیت شیر اولیه ، نوع فرآیند ، شرایط بسته بندی و نگهداری و حمل ونقل می تواند زمان طولانی تری دراختیار مصرف کننده باشد .
نصیری گفت: امید است با تولید محصولات شیر فراپاستوریزه، شرایط برای تولید محصول با تنوع بیشتر فراهم شود و استان فارس که جایگاه خاص در تولید محصولات لبنی دارد بتواند گام های اساسی برای خودکفایی بهینه کشورمان در تامین محصولات استراتژیک و راهبردی غذایی بردارد.
وی گفت: برای راه اندازی خط تولید شیر فراپاستوریزه در این شرکت، 40 میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته و به دنبال آن، 40 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند.
به گزارش ایرنا ،مدیر کارخانه شیر رامک نیز در جمع خبرنگاران گفت: شیر فراپاستوریزه موسوم به (Extended Shelf Life) ESL در مقایسه با محصولات پاستوریزه معمولی دارای قدرت ماندگاری بالاتر در شرایط یکسان و مناسب (چهار تا شش درجه سانتیگراد) است.
علی زارعی افزود: در متداول ترین روش سالم سازی حرارتی شیر که پاستوریزاسیون نام دارد، محصول به مدت 15 تا 20 ثانیه در شرایط دمایی بین 72 تا 75 درجه سانتیگراد قرار می گیرد که در این روش همه باکتری های بیماری زا و 99.5 درصد باکتری های غیربیماری زا از بین می روند.
وی اظهار کرد: در فرایند تولید شیر فراپاستوریزه (ESL ) شیر را در دمای 125 تا 130 درجه سانتیگراد به مدت دو تا چهار ثانیه حرارت می دهند و سپس آن را به سرعت سرد می کنند و به دمای کمتر از هشت درجه سانتیگراد می رسانند.
وی ادامه داد: بهره گیری از فناوری پیشرفته ESL ضمن از میان برداشتن همه باکتری های بیماری زا، حدود 99.9 درصد باکتری های غیربیماری زا را نیز نابود می کند.
معاون اجرایی شرکت تولید فرآورده های لبنی رامک نیز با اشاره به حفظ ارزش تغذیه ای شیر در روش فراپاستوریزه یادآوری کرد: با وجود استفاده از دمای بالاتر در این فرایند نسبت به فرآیند پاستوریزاسیون معمول، میزان کاهش مواد مغذی مانند ویتامین های حساس به حرارت شامل ویتامین های گروه B و ویتامین C در این روش قابل ملاحظه نیست.
بابک مازندرانی افزود: بالاتر بودن کیفیت شیرهای فراپاستوریزه نسبت به شیرهای پاستوریزه معمولی، استفاده از تکنولوژی پیشرفته در محیط فوق تمیز، عدم استفاده از مواد نگهدارنده و افزایش تاریخ انقضای محصول از دیگر مزایای شیرهای فراپاستوریزه است و به همین دلیل، مقبولیت این محصولات در بین مصرف کنندگان در حال افزایش است.
وی اظهار کرد: درآخرین آمارگیری معتبر که توسط شرکت تتراپک در سال 2005 انجام شده است، کشورهای آلمان با حدود 180 میلیون لیتر ، ایتالیا با 40 میلیون لیتر و استرالیا با حدود 15 میلیون لیتر در صدر کشورهای مصرف کننده شیرهای ESL در آن سال بوده اند.
معاون اجرایی شرکت فرآورده های لبنی رامک در ادامه به مصرف کنندگان شیر توصیه کرد که با توجه به اعمال شیوه های تضمین کیفیت و کنترل آزمایشگاهی در کارخانه های بزرگ فرآورده های لبنی، از این محصولات که تحت نظارت اداره کل استاندارد و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند استفاده کنند.
مازندرانی گفت: ما نگران سلامت مصرف کنندگان فرآورده های لبنی تولید شده در مراکز تولید سنتی هستیم چرا که سنجش میزان آنتی بیوتیک شیر دامداری ها و کشف تقلب های ناشی از ماندگاری شیر در این گونه مراکز صورت نمی گیرد.
معاون اجرایی شرکت فرآورده های لبنی رامک افزود: ممکن است این واحدهای تولید سنتی لبنیات از شیرهای بی کیفیتی که در کارخانه های لبنی پذیرفته نمی شود، در تولید محصولات خود بهره گیرند.
مازندرانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری نیز گفت: بنا بر دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان استاندارد، استفاده از هر گونه روغن گیاهی در محصولات لبنی ممنوع است و استفاده از این روغن ها مانند پالم تخلف محسوب می شود.
معاون اجرایی شرکت فرآورده های لبنی رامک افزود: با نظارت دقیقی که دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل استاندارد فارس بر محصولات لبنی استان دارند، اطمینان داریم که نه تنها در محصولات این شرکت بلکه در محصولات لبنی دیگر واحدهای معتبر تولید لبنیات استان فارس از این اقلام استفاده نمی شود.
2027/ 5054

انتهای پیام /*

باشگاه مخاطبان ایرنا

برای ارسال نظرات از فرم پایین صفحه استفاده کنید.
فرستنده: *  
پست الکترونیک:
نظر:
ارسال یادداشت:
 
کد امنیتی
ارسال