۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۵۳
کد خبر: 83312569
T T
۰ نفر

محققان دانشگاه تبریز ربات عمود پرواز آتش نشان ساختند

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۵۳
کد خبر: 83312569
محققان دانشگاه تبریز ربات عمود پرواز آتش نشان ساختند

تبریز- ایرنا- محققان دانشگاه تبریز موفق به طراحی و ساخت ربات عمود پرواز آتش نشان حامل كپسول كامپوزیتی ویژه اطفاء حریق با سرعت عمل بالا شدند.

به گزارش ایرنا، مجری این طرح و عضو هیات علمی دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه تبریز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: امدادرسانی و اطفاء حریق در حوادث غیرمترقبه یكی از مسائل مهم در زندگی روزمره و داشتن تجهیزات مناسب برای افزایش سرعت عمل بسیار مهم است.
حسن بیگلری گفت: وجود ترافیك، ازدحام جمعیت و خرابی تجهیزات سرعت عمل در امداد رسانی را كاهش می دهد، اما با افزایش نقش ربات ها در زندگی روزمره بشر، می توان از آنها در مساله امدادرسانی و اطفاء حریق بهره برد.
وی با تاكید بر اینكه این طرح ثبت اختراع شده است، اضافه كرد: در اختراع حاضر طرح جدیدی از یك ربات عمود پرواز 6 موتوره مجهز به كپسول اطفاء حریق ارائه شده كه از ویژگی های بارز آن توانایی عملكرد مستقل آن برای مهار آتش است كه در طرح های مشابه وجود ندراد.
بیگلری اظهارداشت: بكارگیری دوربین و سنسورهای تشخیص گاز در این ربات آتش نشان، امكان بررسی بدون مخاطره محل حادثه را به ماموران آتش نشانی می دهد.
وی مهمترین و اصلی‌ترین هدف از طراحی این ربات را كمك به افراد حادثه‌دیده به صورت موقت تا رسیدن امداد اصلی برشمرد و گفت: این طرح پوشش موقتی بر كاستی‌ها می‌باشد كه پتانسیل حفظ جان و مال افراد حادثه دیده را دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز اظهار داشت: سرعت عمل در رسیدن به محل حادثه و انجام عملیات اولیه در زمان های اولیه حادثه، تجهیز به كپسول آتش نشانی كامپوزیتی و مواد اطفاء حریق و نردبان امداد، قابلیت عملیات مستقل برای امداد و نجات و اطفاء حریق بدون نیاز به پشتیبانی وسایل دیگر، داشتن بازوهای قابل تنظیم برای دخول و عبور از حفره های مختلف، قابلیت انجام عملیات آتش نشانی در محیط با دمای حداكثر 400 درجه سانتیگراد و تامین انرژی پرواز توسط باتری از دیگر قابلیت های و ویژگی مهم این ربات است.
وی با تاكید بر اینكه ساختن ربات‌های امدادگر در دهه‌ اخیر از جمله مهمترین مباحث‌ حوزه‌ ایمنی و رباتیك است، افزود: در چند سال اخیر با ورود ربات‌های پرنده‌ بدون سرنشین، بحث ربات امدادگر در این حوزه هم مورد توجه محققان قرار گرفته است.
بیگلری گفت: ربات‌های آتش‌نشان به معنای عمومی آتش‌نشانی است كه می‌تواند به عملیات‌های اطفاء حریق، یافتن محل حریق، امدادرسانی به اشخاص گرفتار كمك موثر نماید.
وی ادامه داد: طراحی و ساخت ربات عمود پرواز آتش نشان حامل كپسول كامپوزیتی اطفاء حریق به كمك و همكاری علی خلیلیان معتمد بناب، فارغ التحصیل مقطع كارشناسی رشته مهندسی مكانیك دانشگاه تبریز به سرانجام رسیده است.
6120/518
۰ نفر