۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۳۱
کد خبر: 83311109
T T
۰ نفر

تولید نفت در مناطق سیل زده خوزستان به حالت عادی بازگشت

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۳۱
کد خبر: 83311109
تولید نفت در مناطق سیل زده خوزستان به حالت عادی بازگشت

تهران-ایرنا- تولید نفت در مناطق سیل زده به حالت عادی بازگشته و تنها در تعداد محدودی از چاه‌ها به دلیل از بین رفتن جاده‌های ارتباطی و یا آب‌بردگی لوله‌ها، تولید همچنان متوقف است.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، خوزستان پایتخت تولید نفت ایران به شمار می‌رود و حجم زیادی از تولید طلای سیاه در این منطقه از كشور اتفاق می‌افتد. كم عمق بودن میادین نفتی و استخراج آسان و ارزان از این منطقه سبب شده تا خوزستان یكی از بهشت‌های اكتشاف نفت جهان باشد.
با این حال شرایط جغرافیایی این استان تولید نفت را با مخاطراتی نیز همراه می‌كند. همزیستی نفت و آب در تالاب هورالعظیم از دیرباز وجود داشته و اكتشاف در مناطق كوهستانی جنوب غرب ایران نیز با مشكلاتی همراه بوده است.
امسال اما سیل نیز بر این مشكلات افزوده شد تا در روزهای ابتدایی سال دوباره نام خوزستان و نفت در سر خط خبرها شنیده شود. سیلی كه بر اساس آمار در نیم قرن گذشته بی‌سابقه بود و علاوه بر آنكه مردم شهرها و روستا‌ها را درگیر كرد، باعث آسیب به تاسیسات نفتی شد تا آنجا كه به گفته وزیر نفت، هزار میلیارد تومان به این تاسیسات آسیب وارد شد كه از آن جمله می‌توان به آب‌بردگی خطوط لوله، تخریب جاده‌های ارتباطی برای هدایت سیلاب، بستن چاه‌های نفت به منظور جلوگیری از آلودگی محیط زیست و .... اشاره كرد.
اكنون اما با فروكش‌كردن آب در بیشتر مناطق سیل‌زده، كم كم زندگی به حالت عادی باز می‌گردد و صنعت نفت نیز به دنبال آن است تا با تعمیر تاسیسات خود، روند تولید را مانند گذشته ادامه دهد.
اگرچه وقوع سیل سبب شد تا تولید نفت در منطقه غرب كارون به دلیل همپوشانی تاسیسات نفتی با تالاب هورالعظیم با افتی نسبی همراه شود اما تولید در مناطق دیگر خوزستان در جریان بوده و آب گرفتگی نیز با سرعت بیشتری كنترل شد.
همین امر سبب شد تا در مجموع، تولید نفت در روزهایی كه برخی از چاه‌ها به دلیل جلوگیری از بروز مخاطرات زیست محیطی بسته شده بود، كاهش پیدا نكرده و برنامه تولید محقق شود.
«احمد محمدی» مدیرعامل شركت مناطق نفتخیز جنوب در همین زمینه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: تولید نفت در مناطق نفتخیز جنوب در جریان است و با وجود آنكه برای تولید نفت از هیچ كدام از چاه ها مشكلی نداشتیم اما برای حفظ محیط زیست، اقدام به بستن برخی از چاه‌ها كردیم.
وی افزود: اكنون آب در بیشتر مناطق فروكش كرده و اغلب چاه‌های بسته شده، وارد مدار تولید شده‌اند. البته تعداد محدودی از چاه‌ها به دلیل از بین رفتن جاده‌های ارتباطی و یا آب‌بردگی لوله ها همچنان امكان تولید ندارند كه اقدامات تعمیری در دستور كار قرار گرفته است.
محمدی با اشاره به اینكه آب‌گرفتگی در تاسیسات نفتی رفع شده، تاكید كرد: همچنان در بخش‌هایی مردم با مشكلات ناشی از سیل درگیر هستند.
وی ادامه داد: در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، بحث اسكان مردم سیل‌زده در دستور كار قرار دارد و هر كجا كه از طرف ستاد بحران اعلام شود، وارد عمل می‌شویم.
«كریم زبیدی» عضو هیات مدیره شركت ملی نفت ایران نیز در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اینكه خبر جدیدی از تولید نفت در میدان آب تیمور و منصوری در دست نیست، گفت: تولید نفت در میدان اهواز 5 آغاز شده است.
وی ادامه داد: به دلیل آب‌گرفتگی برخی تاسیسات در غرب كارون، در این منطقه همچنان افت تولید داریم اما این كاهش تولید از مناطق و چاه‌های دیگر جبران می‌شود.
به گفته زبیدی، در بقیه میادین نفتی مناطق سیل‌زده تولید نفت طبق برنامه تكلیفی در جریان است و در مجموع افت تولید نداریم.
به گزارش ایرنا، سیلی كه از اواخر سال گذشته استان‌هایی از كشور را در بر گرفت سبب شد تا جریان تولید نفت در حدود 20 تا 30 عدد از چاه‌ها در استان خوزستان متوقف شود با این حال در میزان تولید نفت كاهشی رخ نداد و این كاهش تولید، از مناطق دیگر تامین شد.
اقتصام**4018**9189
۰ نفر