۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۳۱
کد خبر: 83220421
T T
۰ نفر
شرط توفیق در حوزه علم و فناوری حضور در عرصه بین الملل است

تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه تهران می گوید: شرط توفیق در حوزه علم و فناوری، حضور در عرصه بین المللی است و دراین صورت دانشگاه ها در تراز بین المللی قرار می گیرند .

به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، محمود نیلی احمدآبادی روز یكشنبه در نشست هم اندیشی پیشبرد اهداف طرح كلان ملی اقتصاد مقاومتی در وزارت علوم با بیان این جمله كه ، پیام تراز بین المللی دانشگاه ها، پیام فعالیت های بین المللی همچنین كار با شبكه بین المللی در عرصه جهانی است، افزود: اگر هدف این است كه دانشگاه های ایران در رده بندی بالای ترازهای بین المللی جهانی قرار بگیرند، به این معنا است كه دانشگاه ها كجای این نظام رده بندی قرار دارند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: اگر به دنبال آن هستیم كه دانشگاه ها در رتبه بندی های بالا باشند باید دید چه شاخص هایی در نظر می گیرند. و هدف بنا نهادن یك نظام جدید رده بندی در كشور است باید برای آن شاخص تهیه كنیم.
وی ادامه داد : در صورتی كه هیچ كدام از این مباحث مدنظر نباشد باید به دنبال افزایش اثربخشی و نقش دانشگاه ها در كشور باشیم. و با ابداع یك نظام جدید بین المللی باید خیلی قوی تر وارد شویم.
رئیس دانشگاه تهران این نكته را یادآور شد آنچه وزارت علوم تحت عنوان شاخص ها مطرح می كند، نظام جدیدی نیست كه بتواند در عرصه بین المللی جا باز كند. برای طراحی نظام جدید، صاحب نظران حوزه علم سنجی را باید فرا خواند تا با یك سری شاخص ها و ارزش ها را برای نظام رده بندی ایجاد كنند.
وی با بیان اینكه وزارت علوم در تعریف نظام رده بندی جدید وظیفه ای ندارد، خاطرنشان كرد: وزارت علوم در این زمینه تنها وظیفه پشتیبانی و بسترسازی برای توسعه علم و فناوری دارد و نباید یك نظام رده بندی ایجاد كند چرا كه این رسم در دنیا هم وجود ندارد كه نهادهای حاكمیتی اقدام به راه اندازی نظام های های رتبه بندی كنند.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه افزود دانشگاه ها نهادهای محافظه كار هستند و تصمیی كه امروز گرفته می شود، پنج سال دیگر آثار خود را نشان می دهد ، دانشگاه ها نباید با این رده بندی ها خود را نشان دهند چون شاخص های این رده بندی مدام در حال تغییر است. تصمیماتی هم كه امروز گرفته می شود باید در پنج سال آینده منجر به اتفاق بزرگی شود.
وی همچنین افزود: باید شرایط را طوری برنامه ریزی كرد كه دانشجویان دكتری برای بهره مندی بهینه از وقت خود در داخل دانشگاه بمانند به تحقیق و پژوهش بپردازند.
**9492**1601**
۰ نفر