رئیس انجمن ژنتیک ایران:

محصولات تراریخته مناسب سلامت مردم و اقتصاد است

تهران-ایرنا- رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه محصولات تراریخته مناسب سلامت مردم و اقتصاد کشور است،گفت: تولید محصولات تراریخته سبب افزایش محصولات کشاورزی با کیفیت می شود.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از انجمن ژنتیک ایران، دکتر محمود تولایی در آستانه برگزاری سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران اظهار داشت: بشر هزاران سال است که در حوزه کشاورزی تلاش می‌کند به محصولات با کیفیت دست پیدا کند که روش اصلاح نژاد از جمله این روش‌ها برای تولید اینگونه محصولات بوده است.
وی با تاکید براینکه اصلاح نژاد فرآورده‌های کشاورزی در برهه‌ای از زمان به صورت کلاسیک و در برهه دیگر به صورت هسته‌ای انجام می‌شد، افزود: هر سلول گیاهی دارای 30 هزار ژن است که تعدادی از ژن ها عامل ویژگی‌های ظاهری و مابقی عامل ویژگی‌های رشد، نمو و ... است که امروزه بشر با ترکیب ژن‌های مطلوب چند گیاه تلاش می‌کند به محصول مورد نظر دست پیدا کند.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه به جداسازی ژن و انتقال آن به محصول جدید «ترانس ژنیک» گفته می‌شود، بیان کرد: این مساله در فرهنگستان به محصول تراریخته ترجمه شده است. کلمه «تراریخته» نگرانی‌ها را در افراد ایجاد کرده است به گونه‌ای که برخی با شنیدن آن تصور می‌کنند محصول دچار دستکاری ژنتیک شده و مصرف آن عوارضی را برای سلامتی به همراه دارد.
رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران افزود: در محصولات تراریخته صرفا ژن‌های عامل برای تولید محصول باکیفیت جداسازی می‌شود و هیچ گونه دستکاری در خاصیت و کاهش کیفیت آن انجام نمی‌شود. هم‌چنین افراد باید بدانند برای تولید یک محصول تراریخته وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی نظارت دارند تا یک محصول با بازدهی بالا، با کیفیت و مطلوب به دست مردم برسد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج بررسی های انجام شده مصرف محصولات تراریخته نه تنها برای سلامت مردم مضر نیست بلکه موجب می شود انسان محصولات با کیفیت تر مصرف کند. برای مثال برنج های در کشور وجود دارد که عطر و طمع مناسب و مطبوعی دارد اما راندمان تولید محصول بالایی ندارد و برنج هایی نیز موجود است که عطر و طمعی ندارد اما راندمان تولید بالا بازای هر هکتارکشت در مزرعه دارد با فرایندهای مهندسی ژنتیک ، امکان تلفیق ژنهای موثر در عطرو طعم مراکز ژن عامل عطر و بو را از برنج اول و افزودن آن به برنج گونه پرمحصول وجود داشته و ماحصل آن دستیابی به گونه برنج معطر پربازده خواهد بود.
تولایی با توجه به مقرون به صرفه بودن تولید محصولات تراریخته، گفت: برای مثال اساسا برنج هایی که در کشور ما تولید می شوند دارای ریشه سطحی هستند و به همین خاطر بصورت غرقابی کشت می شوند و همین مسئله در شرایط کم آبی و خشکسالی کشور یک مانع اساسی برای تولید است ، با روش مهندسی ژنتیک در کشورمان، محصول تراریخته ای بدست آمده است که در آن با تلفیق ژن از گیاه دارای ریشه عمقی، گیاه برنجی بدست آمده است که بی نیاز از کشت غرقابی بوده و با آب بسیار کمتری قابل کشت می باشد.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه محصولات تراریخته در بازار اقتصاد کشاورزی جهان سهم 80 درصدی دارد، افزود: متاسفانه بسیاری از مردم به دلیل نام تراریخته از مصرف این نوع محصولات امتناع می کنند و با تولید آن مخالف هستند در حالی بسیاری از محصولات وابسته به کشاورزی که از واردات می شود تراریخته است.
رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران با تاکید براینکه هرکدام از محصولات تراریخته که مراحل ارزیابی و تایید درمراجع رسمی کشور در ذیل قانون ایمنی زیستی را طی نمایندف قطعا سلامت انسان را به خطر نمی اندازد، گفت: هیچ گونه دستکاری ژنتیکی یا تغییر ژنتیکی در این محصولات انجام نمی شود.
بر اساس این گزارش سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران 23 تا 25 اردیبهشت ماه جاری در سالن اجلاس سران با حضور اساتید، اندیشمندان و اساتید برجسته داخلی و 30 مهمان خارجی از کشورهای آمریکا، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، روسیه ، هند و میهمانانی از کشورهای همسایه و منطقه برگزار می شود.
1440**

انتهای پیام /*

ارسال دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه از فرم پایین صفحه استفاده کنید
فرستنده *
پست الکترونیک
کد امنیتی
ارسال یادداشت ارسال