۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۱۳
کد خبر: 82501044
T T
۰ نفر
وزیر ارشاد: تداوم حیات فرهنگی با انجمن های ادبی گره خورده است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تداوم حیات فرهنگی با انجمن های ادبی، خانه ها، اصناف و نهادهای مردمی فرهنگی و هنری گره خورده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید رضا صالحی امیری روز جمعه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره انجمن های ادبی اظهار داشت: اگر امروز بناست فرهنگ بازتولید شود این اتفاق از همین انجمن های ادبی شكل می گیرد و دولت و وزارت ارشاد كمكیار این نهادهای فرهنگی خواهد بود.
وی با بیان اینكه اگر تاكنون قصوری انجام شده است از انجمن های ادبی عذرخواهی می كنم، افزود: انجمن های ادبی حق بزرگی بر گردن این سرزمین دارند.
وزیر ارشاد ادامه داد: در برنامه های آقای روحانی در سال 92 بر واگذاری تمامی امور فرهنگی و تصدی گری و اجرایی به نهادهای صنفی و انجمن های فرهنگی تاكید شد و اینك این شعار باید در پایان دولت یازدهم محقق شود.

*** نیازمند بازشناسی نقش انجمن های ادبی در ارتقا هویت فرهنگی هستیم
وزیر ارشاد با بیان اینكه نیازمند بازشناسی نقش انجمن های ادبی در ارتقای هویت و سرمایه فرهنگی جامعه هستیم، گفت: اگر امروز بعد از قرن های طولانی در این سرزمین احساس غرور و هویت می كنیم همانا عناصر اصلی یعنی هویت ملی و دینی است كه ما را به تداوم حیات جامعه رضایتمند می كند.
صالحی امیری هویت را چسب بقای یك جامعه دانست و افزود: هر جامعه ای كه از هویت دور شود به فروپاشی تن خواهد داد و اگر امروز از هویت سخن می گوییم فردوسی، سعدی و حافظ هویت بخش فرهنگ ملی و دینی ما هستند.
وی بیان داشت: تداوم زبان فارسی را مدیون بزرگانی هستیم كه تا امروز در صیانت از این زبان همت كرده اند.

**انجمن های ادبی پرچمداران هویت ملی و دینی ما هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: انجمن های ادبی پرچمداران هویت ملی و دینی ما از تبار فردوسی و سعدی و حافظ هستند و معتقدیم تبار تاریخی، فرهنگی، ادبی و شعر در این سرزمین یك تبار عمیق و ریشه دار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با سفر به نقاط مختلف دنیا در می یابیم كه هیچ كس از دارایی اقتصادی ایران سخن نمی گوید بلكه با آثار بی شماری از حكمیان و ادیبان ایرانی مواجه می شویم كه انسان را متحیر می كند.
صالحی امیری افزود: بیش از دو میلیون اثر خطی فارسی یا عربی متعلق به ایران در دنیا وجود دارد كه 1.5 میلیون اثر آن در خارج از مرزها است و ما فقط توانسته ایم از نیم میلیون اثر موجود در كشور 320 هزار اثر را شناسایی كرده و در قالب 45 جلد كتاب منتشر كنیم.
وی ادامه داد: دارایی این سرزمین نفت، گاز، هسته ای و صنعت نیست بلكه انسان های بزرگی است كه به گردن همه ما حق دارند از جمله ملك الشعرای بهار كه همواره دركتاب های درسی و منابع مختلف از این مرد بزرگ یاد شده و وی همچون نگین درخشانی در آسمان شعر و ادب این سرزمین می درخشد.
وزیر ارشاد اظهار داشت: جامعه ای كه از مسائل فرهنگی جدا شود به سمت مرگ حركت خواهد كرد زیرا شعر و ادب، روح لطیف یك جامعه است و انسان ها با فقر اقتصادی می توانند زندگی كنند اما بدون فقر فرهنگی نمی توان زندگی كرد.

*** 6 هزار و 300 مجوز موسسه فرهنگی چند منظوره صادر شده است
صالحی امیری با بیان اینكه در چند سال گذشته 6 هزار و 300 مجوز موسسه فرهنگی چند منظوره صادر شده است گفت: این اقدام با انگیزه واگذاری امور فرهنگی به مردم انجام شده است.
وی ادامه داد: انجمن ها در تاریخ و تبار هزار ساله این سرزمین تدوام حیات داشتند و كسی نمی تواند جای آنها را بگیرد و اگر ما سرمایه فرهنگی را به سرمایه ملموس و ناملموس تقسیم می كنیم به این دلیل است كه ادبا و فرهیختگانی كه در این حوزه تلاش می كنند سرمایه فرهنگی و معنوی این كشور به شمار می روند.
وزیر ارشاد با اشاره به اینكه جامعه ای كه از معنویت برخوردار نباشد به سوی ضلالت می رود گفت: اگر جامعه امروز ما از اعتیاد، ایدز، طلاق و حاشیه نشینی رنج می برد یكی از دلایل آن این است كه آن گونه كه باید قدر و منزلت اصحاب فرهنگ و هنر پاس داشته نشده است.
وی خطاب به انجمن های ادبی گفت: اگر شما حضور فعالی در جامعه داشته باشید پادزهری برای آسیب های اجتماعی خواهد بود زیرا نسل سرگشته امروز بیش از هر زمان دیگری به شعر، فرهنگ و هنر این سرزمین نیاز دارد.
وزیر ارشاد ادامه داد: اگر اندكی به عقب برگردیم در می یابیم كه در ادوار تاریخی به استناد منابع موثق و نسخ خطی همواره شعرا، ادبا و حكما دارای منزلت بودند از این رو جامعه ما یكبار دیگر باید به چشمه سار فرهنگ، ادب و شعر بازگردد.
صالحی امیری بیان داشت: ما باور داریم امروز بیش از هر زمان دیگری به فعالیت انجمن های ادبی نیازمندیم و اگر بنا است در قله تعالی قرار گیریم باید كسانی پرچمدار باشند كه خود صاحب كرامت و فضیلت باشند.
وی در ادامه از معاونت فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان خواست در برنامه های سال 96 خود ساماندهی مجموعه انجمن های ادبی سراسر كشور را در دستور كار قرار دهند تا این انجمن در قالب یك مجمع بزرگ سامان یابد و نمایندگانی از انجمن های ادبی سراسر كشور نماینده این مجمع شده و هیات امنا تشكیل دهند.
وزیر ارشاد ادامه داد: در مرحله بعد توجه به نیازهای مالی انجمن های ادبی باید مورد توجه قرار گیرد و تصمیم بر این است در سال 96 ردیف مستقلی در معاونت فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برای كمك به انجمن های ادبی تخصیص داده شود.
صالحی امیری وظیفه وزارت ارشاد را سیاستگذاری، حمایت و نظارت عنوان كرد و گفت: تمامی امور اجرایی كشور از حوزه شعر و ادب گرفته تا سینما، هنر و كتاب باید به اهلش واگذار شود از این رو برای اولین بار سه مدیر عامل خانه سینما، خانه موسیقی و خانه تئاتر به عنوان اعضای هیات مدیره صندوق هنر معرفی شدند.
وی ادامه داد: این صندوق 50 هزار عضو دارد كه حدود 30 هزار نفر از آنها بیمه تامین اجتماعی و 15 هزار نفر بیمه تكمیلی هستند و امیدواریم با تاسیس مجمع انجمن های ادبی اعضای انجمن ها نیز بتوانند از مزایای بیمه بهره مند شوند.
وزیر ارشاد با بیان اینكه تلاش داریم تعداد بیشتری از اصحاب فرهنگ و هنر مشمول بیمه شوند گفت: در سال 95 ، 50 میلیارد تومان به صندوق هنر كمك كردیم كه این رقم امسال افزایش می یابد.
فراهنگ**1883**خبرنگار: مریم جلوداران** انتشار دهنده:انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر