۳ فروردین ۱۳۹۲، ۱۱:۰۹
کد خبر: 80591702
T T
۰ نفر
آجيل ها منبع بسيار زياد چربي غير اشباع هستند

تهران - كارشناس ارشد تغذيه گفت: آجيل ها منبع چربي مفيد يا غير اشباع هستند كه اين چربي ها كمك زيادي به سلامت قلب و عروق مي كنند.

'مینا كاویانی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: انواع آجیل ها مانند بادام، گردو، پسته و فندق بخشی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می كنند، به عنوان مثال بادام كه مقدار زیادی كلسیم دارد به همراه سایر منابع كلسیم مانند لبنیات می تواند در پیشگیری از پوكی استخوان موثر باشد.

وی اظهار داشت: آجیل ها منبع خوبی از پروتئین هستند كه می تواند بخش زیادی از نیازهای پروتئینی گروه های در حال رشد، نوجوانان و بانوان باردار را تامین كند.

كاویانی با اشاره به این كه، بخش قابل توجهی از آجیل ها دارای چربی از نوع خوب هستند گفت: مصرف آجیل باید به گونه ای باشد كه جایگزین چربی مورد نیاز روزانه بدن باشد، نه این كه چربی مورد نیاز مصرف شود و بعد از آن آجیل هم خورده شود كه این كار باعث افزایش وزن و چاقی می شود.

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی اضافه كرد : برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، آجیل مصرفی باید جایگزین بخشی از چربی مصرف مورد نیاز روزانه از طریق غذاها شود.

وی خاطر نشان كرد: برای پیشگیری از فشار خون به ویژه در افراد مبتلا به این بیماری بهتر است آجیل ها تا حد امكان شور نباشد و بی نمك مصرف شود.

وی افزود: همچنین برای افراد دیابتی، افراد چاق و آنانی كه اضافه وزن دارند، بهتر است آجیل شیرین استفاده نشود و هنگام تفت دادن به آن شكر اضافه نكنند.

كارشناس ارشد تغذیه یاد آور شد: چربی مغزها و یا آجیل ها بسیار حساس هستند و در مقابل حرارت بالا و اكسیژن به سرعت تخریب می شوند.

وی اظهار داشت: حرارت دادن به آجیل ها باعث ایجاد مواد مضر برای سلامتی می شوند، بنا براین باید از حرارت دادن بیش از حد به آجیل ها پرهیز كرد تا آسیب كمتری به چربی غیراشباع آنان وارد و از تشكیل تركیبات مضر جلوگیری شود .

علمی (4)**1354/1594
۰ نفر

سرخط اخبار علم و آموزش